El bagenc Antonio Espinosa opta a tornar a l'executiva nacional de Cs per la llista d'Igea

El candidat alternatiu a Inés Arrimadas ha rebut el primer cop aquest diumenge en l'elecció de compromisaris

Espinosa en una imatge d'arxiu al Parlament
Espinosa en una imatge d'arxiu al Parlament | ACN
03 de març del 2020
Actualitzat a les 17:30h
El monistrolenc Antonio Espinosa es presenta en el número 13 de la candidatura de Francisco Igea per presidir Ciudadanos, malgrat que aquesta opció i que el bagenc entri en el Comitè Executiu del partit es preveuen poc menys que impossibles després que la candidatura encapçalada per Inés Arrimadas hagi aconseguit una victòria aclaparadora en l'elecció de compromisaris que s'ha celebrat aquest passat cap de setmana.

Les primàries del partit, que se celebraran en format assemblea de compromisaris els propers 7 i 8 de març, ha de decidir entre la candidatura oficial d'Inés Arrimadas i l'alternativa de Francisco Igea, actual vicepresident de la Junta de Castella i Lleó.

Antonio Espinosa va ser el cap de llista de Ciutadans a les eleccions municipals de Manresa de 2015 i va ser escollir regidor, càrrec que li va servir com a trampolí per presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya pocs mesos després. Quan va entrar com a diputat al Parlament de Catalunya, va deixar l'acta de regidor de Manresa. Durant la campanya municipal de 2015 va presentar una denúncia als jutjats contra el director de NacióManresa que el magistrat va desestimar i en l'argumentari va esbroncar el polític per fer mal ús dels tribunals.

El distanciament amb Inés Arrimadas va arribar a partir de juliol de 2019, quan Albert Ribera va prescindir d'ell en l'executiva nacional del partit, òrgan del que era membre des de la fundació de Ciutadans, el 2008.