El Comitè Feminista de Manresa farà piquets als bars que estiguin oberts el 8-M

Diumenge al matí impulsarà un xapabars no mixt i a la tarda convoca la manifestació principal

Les feministes tornaran a prendre la ciutat el 8 de març
Les feministes tornaran a prendre la ciutat el 8 de març | Pere Fontanals
03 de març del 2020
Actualitzat a les 16:42h
El Comitè Feminista de Manresa fa una crida a la vaga laboral, de consum i de cures per al proper diumenge, 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i per a tal efecte, al matí organitzarà un xapabars feminista en forma de piquet per instar les treballadores dels establiments d'hosteleria de la ciutat a unir-se a l'aturada i tancar l'establiment durant tota la jornada.

Com que enguany el 8-M cau en diumenge, l'acció estarà especialment orientada a bars i altres establiments de restauració. L'acció és no mixta, només per a "dones, bolleres i trans" i està convocada a la plaça Espanya a partir de 2/4 de 12 del matí.

A la tarda, a partir de 2/4 de 7, a la Ben Plantada, està convocada la manifestació principal de la jornada sota el lema Ni submises, ni precàries. Aquesta manifestació, en aquest cas mixta, acostuma a ser una de les convocatòries més importants del calendari anual, amb quòrums que acostumen a ser de milers de persones.

Amb veu de dona!, la vigília a la Papasseit

La vigília del 8-M, dissabte, la Llibreria Papasseit acollirà l'acte Amb veu de dona!, que sota l'eslògan Que es pari em món, que fem una tarda de cultura, la poetessa Laia MaLo, els grups de rap La Kurda i Nyest, i la concept session Call me Lloreta, ompliran l'espai de cultura, literatura, música i reivindicació. La tarda s'allargarà des de 2/4 de 7 fins les 9 del vespre. Es demana un bo d'ajut per a les artistes de 3 euros.