El Temes del Pou analitzarà la nova relació de Manresa amb el cinema

Aquest dimecres amb una taula rodona amb Jordi Estrada, Aleix Farrés i Gerard Quinto

Imatge del rodatge d'«Hache» a la plaça d'en Creus de Manresa
Imatge del rodatge d'«Hache» a la plaça d'en Creus de Manresa | Aina Font Torra
Redacció
03 de març del 2020
Actualitzat a les 14:14h
Aquest dimecres, 4 de març, a les vuit del vespre, es farà una taula rodona, dins del cicle Temes del Pou, a la sala d'actes del Centre Cultural del Casino, sobre el tema Manresa, una ciutat de cine, amb la intervenció de Jordi Estrada, autor del reportatge 50 anys de Plácido; Aleix Farrés, tècnic de la Manresa Film Office, i Gerard Quinto, codirector de la pel·lícula 7 raons per fugir.

Durant l'acte es presentarà la revista El Pou de la gallina de març, que dedica el tema central als rodatges que es fan a la ciutat i als d'èpoques anteriors, i també es projectarà parcialment el documental La ciutat de Plácido, del cineasta manresà Joan Soler. D'altra banda, el personatge entrevistat a fons és l'actriu Àngels Torrens.

Durant les últimes setmanes de febrer, diversos punts de la ciutat han acollit el rodatge de la segona temporada de la sèrie Hache, produïda per la plataforma mundial per streaming Netflix. Els primers nou episodis també van tenir exteriors manresans que es reconeixen fàcilment. La bona gestió de la Manresa Film Office municipal a l'hora de facilitar la feina als professionals audiovisuals i la diversitat de localitzacions disponibles estan creant sinergies molt potents amb el setè art.