Els periodistes guardonen Josep Tomàs Cabot amb el Premi d'Honor i Quico Sallés com a Periodista de l'Any

Els dos periodistes estrenaran la primera edició dels nous guardons que ha convocat la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes

Redacció
03 de març del 2020
Actualitzat a la 13:01h
El periodista Quico Sallés, Premi Periodista de l'Any
El periodista Quico Sallés, Premi Periodista de l'Any | CCMA
El Col·legi de Periodistes concedirà el Premi d'Honor 2019 al periodista i escriptor manresà Josep Tomàs Cabot com a mostra de reconeixement a una vida dedicada a les lletres. El Premi Periodista de l'Any serà per a Quico Sallès, santjoanenc d'adopció, per la seva feina com a reporter incansable durant l'any 2019, especialment, per la cobertura del judici al procés independentista català.
 
Els dos guardons s'afegeixen als premis anuals Plata i Plàtan que concedeix la Demarcació Catalunya Central amb l'objectiu de premiar o donar un toc d'alerta a persones o institucions que hagin afavorit la tasca periodística, o bé, l'hagin entorpit. El Premi Plata 2019 serà per a Antonio Carmona, portaveu de Renfe, per la seva professionalitat i la bona disposició a l'hora d'atendre els periodistes des del servei de premsa de la companyia en un any especialment difícils pels accidents que hi va haver. El Premi Plàtan 2019, per la seva banda, és per a Damià Badia i el BAXI Manresa per la política de comunicació que té club, i amb l'objectiu que el premi sigui un incentiu per refer la bona sintonia amb els mitjans de comunicació.

Els quatre premis es lliuraran el 25 de març en el marc del cicle Pessics de Vida, amb la periodista Rosa Maria Calaf. L'acte se celebrarà a la sala d'actes del Centre Cultural el Casino de Manresa i començarà amb una conversa entre el degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Joan Maria Morros, i la convidada. A continuació, es farà entrega dels guardons.