Urbanitzacions

Castellbell i el Vilar habilita la franja de protecció forestal a la urbanització Mas Enric

Anteriorment s'ha actuat a les urbanitzacions de Can Prat i La Vall de Montserrat i també es protegirà l'àrea de les Comes

per Redacció , 3 de març de 2020 a les 10:17 |
Franja forestal a la urbanització Mas Enric | AjCbiV
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar finalitzarà aquesta setmana l'execució de les tasques per habilitar la franja de protecció forestal a la urbanització Mas Enric. Amb anterioritat també ha actuat a Can Prat i La Vall de Montserrat. Les franges, de compliment obligatori, tenen una doble funció. Per una banda serveixen per mitigar l'acció d'un foc procedent de la zona forestal en zona urbana tot protegint les persones i els béns i, per l'altra, que un foc propagat en un entorn urbà s'escampi per una zona forestal.

La llei 5/2003, de 22 d'abril, obliga els municipis a disposar d'una franja exterior de protecció d'almenys 25 metres d'amplada, mantenir les parcel·les i les zones verdes interiors lliures de vegetació seca, tenir un pla d'autoprotecció contra incendis forestals, disposar d'una xarxa d'hidrants i mantenir nets de vegetació seca els vials interns i d'accés a les cunetes.


Més accions

Un cop executades les tasques a Mas Enric el proper pas serà actuar per habilitar la franja de protecció de les Comes. 

 

Participació