El programa «Premsa a les escoles» ha començat a l'institut de Moià

La iniciativa és impulsada pel Col·legi de Periodistes i l'Obra Social "la Caixa" amb l'objectiu de fer reflexionar els alumnes sobre les "fake news"

Sessió de «Premsa a les escoles» a l'institut de Moià
Sessió de «Premsa a les escoles» a l'institut de Moià | DCCCP
Redacció
02 de març del 2020
Actualitzat a les 19:45h
L'onzena edició del programa "Premsa a les Escoles" ha començat avui i arribarà a més de 3.600 alumnes de setanta centres d'ensenyament secundari del país. L'activitat consisteix en celebrar un taller que permeti reflexionar al jovent sobre les noves formes de comunicació i consum informatiu, les xarxes socials, i ajudar a discernir entre les mentides i la informació veraç i contrastada.

Cinc centres de la Catalunya Central, i un total de 239 alumnes d'ESO, es beneficiaran del programa que s'ha estrenat, avui, a l'Institut Moianès. El periodista col·legiat Dani Perona és el professional de la comunicació encarregat de visitar els centres i de dirigir els tallers. Les altres escoles participants són: FEDAC Manresa, Institut Molí de la Vila (Capellades), Institut de Tona i Col·legi Oms i de Prat (Manresa).  

Conèixer la "dieta mediàtica" dels més joves

Des del Col·legi de Periodistes de Catalunya hi ha molt d'interès a conèixer "la dieta mediàtica" dels més joves, que de manera unànime els darrers anys assenyalen les xarxes socials com a principal canal de comunicació a través dels quals s'informen. Una situació que els exposa a les "fake news" i la postveritat amb tot el que socialment comporta. D'aquí que se'ls hi expliqui les diferències que hi ha entre canals d'informació i mitjans de comunicació i les garanties i beneficis que aporta el periodisme que abraça el codi deontològic, rigorós, contrastat i plural. Durant les xerrades, també. en alguns casos, s'inclou una part d'exercici pràctic, com l'anàlisi de la premsa del dia, l'elaboració d'una peça informativa o una roda de premsa amb la participació dels alumnes.
Arxivat a