El moviment Massa Crítica arriba a Manresa per potenciar l'ús de la bicicleta

Aquest divendres a la tarda organitzen la primera pedalada per la ciutat que s'anirà repetint el primer divendres de cada mes

Massa Crítica vol fomentar l'ús de la bicicleta a Manresa
Massa Crítica vol fomentar l'ús de la bicicleta a Manresa | Cedida
Redacció
02 de març del 2020
Actualitzat a les 15:45h
Amb l'objectiu de promoure l'ús de la bicicleta pels carrers de Manresa, amb l'objectiu que sigui més neta, tranquil·la i saludable, i que els conductors d'altres vehicles respectin la seva presència a la via pública, un grup de persones que utilitzen les bicicletes com a medi de transport, porten a Manresa la iniciativa Massa Crítica.

Amb aquesta iniciativa volen mostrar que un altre model de mobilitat és possible: "estem acostumats a veure els carrers plens de cotxes, fum i soroll de motors, però també es poden omplir de gent amb bicicleta i circulant animadament sense contaminar".

La primera passejada serà el proper divendres 6 de març a les 6 de la tarda sortint des de la plaça Sant Domènec de Manresa. L'acció es durà a terme el primer divendres de cada mes, a la mateixa hora i al mateix punt de sortida.

Sobre la Massa Crítica

Massa Crítica és una bicicletada mensual que té lloc a diverses ciutats del món que reclama els drets del ciclista i promou un model de ciutat sostenible. No és una manifestació ni una organització, només gent anant en bicicleta. Tampoc és una cursa. És una manera d'establir un espai públic on poder ajuntar-se, reunir-se i conèixer gent. No té dirigents, ni hi ha cap organització que marqui l'itinerari de les passejades. Només un conjunt de ciclistes que es reuneix en un mateix lloc, a la mateixa hora, i decideixen pedalar plegats una estona, portant amb ells els seus ideals i formes de viure, compartint-les amb els demés.