El BAXI Manresa no en té prou amb la bona actitud a Barcelona (86-74)

L'equip bagenc es manté viu fins al descans però es veu superat a la segona part

El BAXI Manresa ha jugat un bon partit a Barcelona
El BAXI Manresa ha jugat un bon partit a Barcelona | V. Salgado
01 de març del 2020
Actualitzat a les 17:06h
L'inici de partit contra el Barça, amb un avantatge que ha arribat als dotze punts al minut 7, feia presagiar una nova derrota engruixida del BAXI Manresa. El resultat al final del primer quart enunciava que més enllà del marcador els manresans no abaixarien els braços com en edicions anteriors. La ratxa de triples del segon quart, que han permès als de Pedro Martínez capgirar el marcador, indicava que tot era possible. L'inici del tercer quart ha marcat distàncies una altra vegada. A manca de deu minuts, el partit semblava totalment decidit. I encara més quan el marcador assenyalava un clar 77-58 ben entrat el darrer període. Però ni així els bagencs han abaixat els braços. Un parcial de 0-11 ha exigit novament els locals. Al final, derrota del BAXI Manresa amb imputs positius de cara al futur. La nota negativa ha estat la lesió de Dani Pérez. El base ha intentat tornar a la pista però a marxat clarament coix. Caldrà estar atents al comunicat mèdic.

El BAXI Manresa ha començat el partit amb Aleksander Cvetkovic, Guillem Jou, Juan Pablo Vaulet, Eulis Báez i David Kravish. El Barça ho ha fet amb Adam Hanga, Álex Abrines, Corey Higgins, Nicola Mirotic i Brandon Davies. Els locals han volgut marcar terreny des del minut zero. A la primera cistella de Davies s'hi ha afegit una triple defensa sobre Kravish. Malgrat això, el BAXI Manresa ha aguantat el primer embat local (4-4, minut 3). Davies liderava el Barça i era el responsable que el seu equip obrís un primer forat. Als bagencs els costava trobar bones posicions sense que això volgués dir que perdessin la cara al partit. Però Pedro Martínez no semblava massa satisfet amb el què estava veient i demanava el seu primer temps mort (15-8, minut 5). Qui n'ha sortit més beneficiat ha estat un Barça que s'ha posat en mode piconadora. Els deu punts de desavantatge per al BAXI Manresa han estat una realitat ben aviat. Ni tan sols una tècnica assenyalada a Mirotic han actuat de punt d'inflexió. Davies s'encarregava de mantenir la distància entre els dos equips que ha arribat als dotze punts. Els manresans havien de reaccionar per, com a mínim, deixar bones sensacions. Un parcial de 0-6 escurçava el desavantatge a la meitat abans que Pau Ribas tanqués el primer quart (24-16).

Les distàncies s'han mantingut al començar el segon quart. Amb un joc més desordenat per part dels dos equips. Tomàs s'ha carregat l'equip a l'esquena. El de Llucmajor ha aportat punts i rebots per acostar el seu equip al marcador (31-25, minut 14). Pierre Oriola feia de contrapès. Però la dinàmica afavoria els manresans. Cvetkovic i Báez anotaven dos triples seguits per llançar un missatge al Barça. El BAXI Manresa pensava vendre molt cara la seva pell. Svetislav Pesic demanava temps mort. Mirotic assumia galons. Insuficient per frenar els manresans. Tomàs seguia inspirat i sumava tres triples seguits. Jou també sumava de tres i posava el seu equip al capdavant per primer cop (37-40, minut 18). Només la inspiració d'Abrines ha impedit que els bagencs anessin als vestidors amb avantatge (47-72).

L'inici de la segona part ha recordat el de la primera. El Barça ha imposat la seva superioritat sobre el BAXI Manresa. De seguida, els manresans s'han vist novament deu punts per sota (54-44, minut 23). Als manresans els costava molt anotar mentre que els locals ho feien amb aparentment facilitat. Martínez decidia demanar un nou temps mort i feia entrar a pista Tomàs. Poc després Dani Pérez no podia seguir i marxava cap a la banqueta amb cara de preocupació. Com també era preocupant la dinàmica de partit per als interessos bagencs. Les errades s'anaven succeint i el Barça aconseguia un nou màxim avantatge (62-47, minut 27). A diferència de la primera part, els bagencs no han aconseguit reaccionar. A manca de deu minuts, el partit estava costa amunt per al BAXI Manresa (70-54).

El darrer període ha començat amb una bona notícia. Pérez tornava a jugar. La resta de període ha tingut poca història. L'objectiu del BAXI Manresa semblava que no podia ser la victòria final sinó no deixar-se anar i, en la mesura del possible, deixar bones sensacions de cara a les properes jornades. Luka Mitrovic ha aconseguit dues accions de cistella amb tir addicional. El serbi ha estat cabdal perquè els bagencs reduïssin força el seu desavantatge. Del 77-58 s'ha passat al 77-69 amb gairebé cinc minuts per endavant. El Barça ha fet una nova embranzida coincidint amb la retirada de pista de Pérez. El base ha marxat visiblement coix. Mentrestant, els seus companys seguien lluitant sense defallir. Ja sense inquietar el rival. 86-74.

Incidències: José Antonio Martín Bertran, Rafael Serrano i Rubén Sánchez Mohedas han arbitrat el partit. La resta de partits han estat favorables als interessos del BAXI Manresa. Els dos equips que marquen la zona de descens, el Fuenlabrada i l'Estudiantes, han perdut els seus partits i l'avantatge dels bagencs sobre la zona de descens es manté. Quedant una jornada menys.