«Hipòcrites» amunt i avall per la cartelleria d'empreses «poc ètiques»

Fem Manresa va presentar una moció per evitar el patrocini de bancs i altres companyies que venen armament i desnonen a gent de casa seva

La PAHC pintant a sobre de la pancarta del BBVA el passat 20 de febrer
La PAHC pintant a sobre de la pancarta del BBVA el passat 20 de febrer | Pere Fontanals
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:13h
També la moció sobre el patrocini d'empreses "poc ètiques" que va presentar Fem Manresa al ple de l'Ajuntament de dijous va generar controvèrsia entre els regidors dels diversos grups municipals. En aquest cas, però, l'enfrontament dialèctic més punyent va ser entre el PSC i els anticapitalistes.

La portaveu de Fem Manresa, Roser Alegre, va criticar que l'Ajuntament busqui patrocini entre empreses com BBVA, CaixaBank o Coca-cola, que financen la fabricació d'armament i fomenten les guerres i que, a més, els bancs, executen desnonaments "aquí mateix a la nostra ciutat". "Fa una mica de vergonya veure la pancarta del BBVA al costat de la 'Volem Acollir' a la façana de l'Ajuntament", va exposar Alegre, criticant que "aproven mocions per fomentar el cooperativisme, per ajudar en el salvament marítim a la Mediterrània..." i llavors "accepten el patrocini i pengen pancartes de qui ho provoca". "És una postura cínica i hipòcrita", va concloure.

Va ser el portaveu del PSC, Felip González, que tenia el torn abans que el govern, qui responia a l'anticapitalista de forma vehement. "No li demano a l'Ajuntament el que no sóc capaç de fer jo", va començar, per seguir retraient-li a la regidora "no tens mòbil tu? no tens aquest portàtil Vaio? Saps d'on surt el coltan amb què estan fets els seus xips?" retoritzava González, entre la remor dels regidors de Fem Manresa.

Marc Aloy, per la seva part va explicar que "no es poden usar criteris arbitraris per decidir de quines empreses acceptar la col·laboració", per seguir dient "qui posa la línia?". "No som ningú per donar carnets de moralitat", per acabar amb un tema que va ser recurrent tota la tarda-vespre: Les cinc mocions presentades per Fem Manresa. "Les mocions no es presenten per ser qui en presenta més, sinó per fer política", els va ventar, de nou, entre la remor dels regidors anticapitalistes.

Alegre es va lamentar de les respostes. "Així doncs no cal fer res. Com que el món se'n va a la merda, no cal prendre mesures". Només Fem Manresa va votar la moció. La resta de grups hi van votar en contra.