Fem Manresa es queixa que el govern els trepitja mocions amb esmenes a la totalitat

Tant govern com el PSC retreuen als anticapitalistes que portin cinc mocions al ple "per ser els primers del rànquing"

Els tres regidors de Fem Manresa, Jordi Trapé, Gemma Boix i Roser Alegre
Els tres regidors de Fem Manresa, Jordi Trapé, Gemma Boix i Roser Alegre | Pere Fontanals
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:14h
A les cinc hores que va durar el ple de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous, cal sumar-hi una mala maror que es va viure en alguns dels punts. Els dictàmens sobre el nou sistema de recollida selectiva de residus en van ser un dels escenaris, però el del debat de la moció de Fem Manresa de suport al 8 de març, va ser el que més va tensionar les postures.

Fem Manresa convocava d'urgència una roda de premsa prèvia al ple per qurixar-se que el govern havia presentat una esmena de substitució a la seva moció "que només manté el títol". Els anticapitalistes acusaven el govern de "no tenir valentia" per votar en contra de la seva moció i que, per no fer-ho, presentaven una esmena de substitució "que representa una moció diferent, però  en forma d'esmena". Fem Manresa es queixava que és una postura "poc democràtica perquè ens impedeix debatre i votar la nostra moció".

Ja en el debat de la moció, Gemma Boix va portar aquests arguments al ple, i va afirmar que es tracta d'una actitud "despòtica" ja que "veten" mocions "que els incomoden". "Han presentat una esmena que és un butlletí informatiu de la regidoria de la Dona", va assegurar Boix, que va seguir: "tenen altres eines per explicar la feina que fan en la seva gestió". Després d'assegurar que havien "menystingut el Comitè de Vaga Feminista" eliminant-ne cap referència, Boix va demanar que retiressin l'esmena.

La regidora de la Dona i LGTBI, Cristina Cruz, va començar dient que no retirarien l'esmena ja que "sembla que la moció l'han presentat perquè no la votéssim". Cruz va retreure a Fem Manresa que presentessin la moció l'últim dia que tenien, dilluns. "No hi havia temps material per esmenar punt per punt" i per això es van decidir per a una esmena de substitució. "Nosaltres treballem cada dia moltes hores i no podem estar pendents que Fem Manresa presenti cinc mocions al ple amb poc temps per treballar-les", va concloure.

La mateixa reflexió va fer el socialista Felip González, que va insinuar que "esteu molt pendents de les estadístiques sobre quantes mocions presenteu a ple". En un punt del debat d'una altra moció, també l'alcalde Valentí Junyent i el futur alcalde, Marc Aloy, els van retreure que "estiguin més pendents del rànquing de mocions que del seu contingut".

Finalment, Fem Manresa va optar per retirar la moció i, per tant, va decaure, també, l'esmena a la totalitat, no sense abans queixar-se: "ara haurem d'estar pendents de la vostra agenda perquè puguem fer política".