Sant Vicenç organitza la Setmana de les Dones per commemorar la jornada del 8 de març

Diumenge es dona el tret de sortida al programa d'actes amb la sisena Marxa de la Dona

Redacció
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 18:40h
Sant Vicenç de Castellet comença diumenge la Setmana de les Dones en el marc de la jornada del 8 de març. El municipi commemora el Dia Internacional de les Dones amb un conjunt d'actes reivindicatius i lúdics que s'emmarquen en la campanya comarcal Cos Sí, Cosa No que pretén trencar l'estereotip de la dona com a objecte, sobretot en referència al seu cos.

Els actes començaran diumenge al matí amb la sisena Marxa de la Dona a partir de les 10.30 a la plaça de l'Onze de Setembre. Els beneficis es destinaran a l'Associació Valentes i Acompanyades, que dilluns es presentaran al municipi, i es proposa un recorregut apte per a tots els públics que es podrà fer corrent, caminant i a peu. El mateix diumenge hi haurà contes infantils a l'Auditori de l'Espai Ateneu en el marc del cicle Petit Ateneu i el concert de Nueve Lunas a càrrec de Tànit Navarro i Rusó Sala.

En el marc de la Setmana de les Dones s'han programat tallers de dibuix i collage adreçats al públic jove, un taller que donarà eines a les dones per tenir confiança, motivació i fixar objectius, una exposició de manualitats i el 8è sopar de dones a Cal Soler divendres a la nit. L'endemà dissabte es disputarà el partit de futbol femení entre el Futbol Club Sant Vicenç i la Unió Esportiva Castellar i a la tarda es programarà el taller Respiració conscient i moviment expressiu. Al matí, serà el torn per al taller artístic El teu cos, El teu paisatge.

8 de març, jornada central

El dia central de la Setmana de les Dones serà diumenge vinent, 8 de març, amb l'acte de l'Associació Feminista Fem Lluita El 8 de març FEM Festa, Fem Futur amb ball, música, cant, xocolatada i taller de defensa, entre d'altres activitats a la plaça de l'Ajuntament, a partir de les 10 del matí, l'acte institucional, a la plaça de l'Ajuntament a les 11.30, tallers i la sortida conjunta en autobús a la manifestació a Manresa a les 18.00 hores.

Més activitats

Durant els propers dies també es podrà participar de l'activitat 4 dies, 4 contes per a infants amb històries no sexistes per a tothom, es podrà visitar l'exposició Amb colors de dona a l'Espai Ateneu, es programarà la taula rodona Amb veus de dona i es projectarà el documental Criaturas.