El govern de Sant Joan vota en contra d'unes moció d'ERC i Compromís sobre emergència climàtica

Diuen que les dotacions econòmiques que demanaven les proposicions "són inassumibles" ara per ara, però els grups de l'oposició asseguren que la inversió no ha de ser immediata

Ple de Sant Joan de Vilatorrada d'aquest dijous
Ple de Sant Joan de Vilatorrada d'aquest dijous | AjSJV
Redacció
28 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:19h
L'equip de govern municipal de Sant Joan de Vilatorrada, format per Alternativa per Sant Joan i el Partit Socialista de Catalunya, ha votat en contra de les mocions dels grups d'oposició d'Esquerra Republicana i Compromís amb Sant Joan relacionades amb l'emergència climàtica. Tot i que han assenyalat estar d'acord amb la filosofia i contingut de les mateixes, les proposicions demanaven unes dotacions econòmiques que, ara per ara, "són inassumibles". Cal tenir en compte que es va aprovar definitivament el passat mes un pressupost municipal molt ajustat, el qual permet poc marge de maniobra.

Tot i que Compromís amb Sant Joan va incloure les valoracions tècniques fetes des de l'Ajuntament, reclamava que es reservés una partida pressupostària "que no és possible". A més, l'equip de govern ha considerat que les accions relacionades amb l'emergència climàtica s'han de debatre amb tots els agents socials i, per tant, es convocarà una nova sessió del Consell Municipal de Medi Ambient durant el mes d'abril. 

ERC i Compromís no entenen la resposta

Tant ERC com Compromís amb Sant Joan han recordat que les seves propostes són "de llarg recorregut" i que no requereixen d'inversió immediata. Ramon Planell assegura que la seva moció "parla de mandat", o sigui que hi ha tres exercicis més per tirar-la endavant, i Albert Marañón ha defensat que "no hi ha cap compromís pressupostari immediat en la seva.