L'hospital Sant Joan de Déu acollirà un «escape room» solidari

La iniciativa té per objectiu recaptar fons per al projecte de millora de l'atenció a infants i joves de la Fundació Althaia

Sant Joan de Déu acollirà un «escape room»
Sant Joan de Déu acollirà un «escape room» | Althaia
Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:30h
Què els passa als nens i nenes que estan ingressats a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa? Aquest és l'enigma que hauran de resoldre les persones que participin en l'escape room solidari El Misteri de la Dra. Moncunill, que se celebrarà els dies 6, 7, i 8 de març en diferents dependències del mateix hospital. Serà la primera vegada a l'Estat espanyol que un recinte hospitalari obre les portes per acollir una iniciativa d'aquestes característiques. L'objectiu és recaptar fons per a la millora de l'atenció a infants i joves de la Fundació Althaia i, a la vegada, donar a conèixer d'una forma original el projecte de mecenatge que té en marxa la institució sobre aquest àmbit, promoure la solidaritat i l'educació per a la salut. 

La iniciativa està impulsada per l'entitat Lleure Dosmil, una empresa del sector del lleure infantil que per tal de celebrar els seus 25 anys va decidir oferir els seus serveis de forma altruista a una causa solidària com és el projecte de mecenatge de la Fundació Althaia.

El Misteri de la Dra. Moncunill és un escape room d'intriga i de lògica relacionat amb Althaia i l'Hospital Sant Joan de Déu que es desenvoluparà per diferents espais del recinte hospitalari. En l'ambientació de les instal·lacions s'utilitzaran materials històrics que van formar part de l'exposició Els hospitals a Manresa. Història d'una transformació i que donaran una visió retrospectiva.

Per participar-hi s'han d'adquirir les entrades de forma anticipada a través d'aquest enllaç. L'escape room se celebrarà el divendres 6 de març a la tarda i el dissabte i diumenge, dies 7 i 8 de març, tot el dia. El punt de trobada serà el vestíbul de la planta 0. L'entrada individual té un preu de 13 euros. A més, hi ha l'opció d'adquirir un pack familiar que costa 9,5 euros per persona i també una tarifa per a grups d'11 euros. 

El projecte de millora de l'atenció infantojuvenil a Althaia

La Fundació Althaia té en marxa una campanya de mecenatge per reformar les àrees d'atenció a infants i joves. L'objectiu és renovar aquests espais per tal de poder incorporar les metodologies de treball més pioneres, en què el nen sigui el centre de tot el procés i humanitzant els espais per aconseguir que el pas dels infants per l'hospital sigui una experiència de coneixement i creixement.

El projecte inclou diferents actuacions que s'aniran executant per fases en funció dels resultats de la campanya. Hi ha prevista la remodelació de la Unitat d'Hospitalització de Pediatria i de Neonatologia, l'escola i l'hospital de dia pediàtric. També la humanització de les consultes externes i urgències de Pediatria, així com posar en funcionament la ressonància magnètica pediàtrica.