L'EPSEM acollirà divendres una nova fase territorial de les Olimpíades de Geologia de Catalunya

Onze centres de secundària de la Catalunya Central competiran a la UPC Manresa

Les Olimpíades de Geologia tornen a l'EPSEM
Les Olimpíades de Geologia tornen a l'EPSEM | UPC
Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:25h
Estudiants d'onze centres de secundària competiran aquest divendres a l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (EPSEM) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en la fase territorial de les 11enes Olimpíades de Geologia de Catalunya, un concurs organitzat per la Asociación  Española  Para la  Enseñanza de las  Ciencias de la  Tierra (AEPECT) i la Sociedad Geológica de España (SGA).

La UPC Manresa (Av. de les Bases de Manresa, 61-73) torna a ser la seu a la Catalunya Central de la fase territorial de les 11enes Olimpíades de Geologia de Catalunya que es competeixen arreu de Catalunya.

Tot i que vivim a la Terra, el nostre planeta segueix sent un gran desconegut per a la majoria de la humanitat. El coneixement de les Ciències de la Terra ens ajuda a gestionar els recursos naturals i entendre com és el món que ens envolta. Amb l'Olimpíada de Geologia es pretén animar i implicar els estudiants de batxillerat en el coneixement d'aquesta ciència, tot remarcant la seva importància en el món actual i promocionant el seu progrés i desenvolupament.

Les Olimpíades estan obertes als estudiants que hagin cursat assignatures en les quals la Geologia té un protagonisme especial: Ciències Naturals, Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia, Ciències del Món Contemporani, etc. Estan adreçades, principalment, a estudiants de batxillerat i, amb caràcter excepcional a alumnes de 2on cicle d'ESO.

La competició es divideix en dues parts, una d'individual i una de grup. La part individual és una prova tipus test per resoldre problemes teòrics i pràctics de resposta única. La de grup, que es realitza entre quatre persones, consisteix en respondre, de forma oberta, qüestions sobre el reconeixement de minerals, roques i fòssils, l'anàlisi de mapes geològics i talls o problemes senzills derivats de la interpretació dels mapes geològics.

El lliurament de premis es farà el mateix dia 28, a les 13 hores, al Museu de Geologia Valentí Masachs. El guanyador d'aquesta fase a Manresa tindrà accés directe a la Fase Nacional de la 11a Olimpiada Española de Geologia, que tindrà lloc a Cuenca el 28 de març.