Els citats per la Guàrdia Civil pel tall a la Jonquera anuncien que seguiran lluitant

Quinze bagencs estan citats per l'acció del Tsunami a l'AP7 el novembre passat

Redacció
27 de febrer del 2020
Actualitzat a les 8:42h
Foto de grups pels citats per la Guàrdia Civil
Foto de grups pels citats per la Guàrdia Civil | ANC
Des del passat 24 de febrer i com a mínim fins aquest dijous 27 de febrer, quinze bagencs i bagenques han estat citats a declarar a la comandància de la Guàrdia Civil de Sant Andreu de la Barca per participar a l'acció del Tsunami Democràtic, el passat novembre, a la Jonquera.

Aquesta macro-causa, amb investigacions per part de Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil, ja afecta a més de 200 persones a tot Catalunya i suposa una "escalada repressiva com feia molts anys que no es veia", tant pels mitjans destinats a les investigacions com per la quantitat de citats.

És per això que avui, "lluny de fer un pas enrere", tots els citats i citades han manifestat en roda de premsa el seu compromís "inequívoc a seguir lluitant i exercint els nostres drets des de les diverses formes de lluita no-violenta, la no-cooperació o la desobediència civil".

Els citats han reflexionat que l'Estat espanyol "no és una democràcia equiparable als estàndards europeus democràtics, la separació de poders és inexistent. La justícia espanyola està assentada sobre arrels franquistes que entren en contradicció constant quan arriben pronunciaments europeus sobre el respecte als drets humans i als drets col·lectius". 

Així han fet la roda de premsa per confirmar que "seguim i seguirem compromesos amb la lluita per la independència. Que seguim i seguirem disposades a confrontar-nos amb l'estat de manera activa, exercint els nostres drets civils, sempre que faci falta".