Creu Roja Manresa crea un servei de recollida i entrega de material per a persones amb mobilitat reduïda

Els usuaris podran accedir a productes com, per exemple, cadires de rodes o grues a canvi d'una fiança simbòlica

Anna Budia, tècnica de la Gent Gran a Creu Roja Manresa, Helena Cerdan, coordinadora, i Salvador Pulido, tècnic de logística
Anna Budia, tècnica de la Gent Gran a Creu Roja Manresa, Helena Cerdan, coordinadora, i Salvador Pulido, tècnic de logística | Nia Escolà
Redacció
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 17:24h
Un llit articulat per a una persona amb mobilitat reduïda costa de mitjana uns 1.500 euros, un preu inassequible per a molta gent. Per aquest motiu, la Creu Roja Manresa ha posat en marxa el Banc d'Ajudes Tècniques (BAT), un punt de recollida i entrega de productes "imprescindibles" per cobrir les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda. És el cas, per exemple, de grues, llits articulats, cadires de rodes o crosses, entre d'altres. Aquest banc oferirà aquests productes a les persones que ho necessitin i que vinguin derivades dels centres de primària. El temps d'utilització serà il·limitat, mentre la persona ho necessiti i, per gaudir-ne, s'haurà de pagar una fiança que es tornarà quan es retorni el producte.

El primer Banc d'Ajudes Tècniques va néixer a les Terres de l'Ebre, l'any 2006, i des de llavors, la iniciativa s'ha anat estenent a d'altres territoris de tot el país. A la Catalunya Central, Creu Roja Manresa ja facilitava aquest servei, però la creixent demanda ha fet necessari crear aquest banc per tal de poder arribar a més gent.

Creu Roja preveu ara fer una inversió de 5.000 euros en la compra d'aquest material i, a banda, fa una crida a la gent que disposi de productes d'aquest tipus i que no els fa servir perquè els doni a l'entitat.

Del Banc d'Ajudes Tècniques se'n podran beneficiar totes aquelles persones que ho necessitin, i que vinguin derivades dels centres de primària. En aquest sentit, el servei donarà subministrament a les 20 poblacions del Bages que són àrea d'influència de Creu Roja Manresa. Tot aquest material es guardarà en una nau industrial de 500 metres que l'entitat té a Sant Fruitós de Bages.