Empresa

L'Ajuntament de Súria presenta a l'empresariat el pla de modernització de polígons

Aquest pla és una iniciativa municipal transversal que es proposa millorar l'accessibilitat i la mobilitat pels polígons

per Redacció , 26 de febrer de 2020 a les 10:23 |
Una de les sessions amb empresaris de Súria | AjSú
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Empresaris dels polígons industrials suriencs i responsables de l'Associació Empresarial de Súria (AES) van participar el passat dijous 20 de febrer en dues sessions informatives i de participació sobre el pla de modernització de polígons de la vila, que es desenvoluparà a partir dels propers mesos per iniciativa de l'Ajuntament.

Les dues sessions van tenir lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila, amb les intervencions dels regidors de Medi Ambient i Promoció Econòmica, Pere Requena, i d'Urbanisme, Economia i Hisenda, Miquel Àngel Montañá, i membres dels serveis tècnics de les àrees de Promoció Econòmica i Urbanisme.


Els principals objectius d'aquestes dues sessions eren informar l'empresariat dels polígons industrials suriencs sobre el pla de modernització i recollir les seves opinions i suggeriments en l'actual fase de redacció dels projectes d'obres.

Aquest pla és una iniciativa municipal transversal que es proposa millorar l'accessibilitat i la mobilitat pels polígons suriencs, així com incorporar-hi millores d'estalvi energètic i renovar o millorar les xarxes de serveis existents. La seva implementació compta amb el suport de l'àrea de Desenvolupament Econòmic de la Diputació de Barcelona.


En les dues sessions es va remarcar que el desenvolupament del pla de modernització millorarà la qualitat dels polígons suriencs i afavorirà la competitivitat de les empreses.

El pla de modernització afectarà el polígon de La Pobla i les zones industrials de Joncarets i Abadal, amb un pressupost total previst de 899.900 euros. El finançament provindrà de la Diputació (59,35%), l'Ajuntament (40,00%) i els empresaris d'aquestes àrees industrials (0,65%).

En concret, les actuacions plantejades en el pla de modernització de polígons són les següents:

Polígon de La Pobla

- Millora de la mobilitat i accessibilitat al polígon.
- Millora de les deficiències per les aigües pluvials.
- Reordenació de zones d'aparcament.
- Adequació de zones verdes.
- Previsió de dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.
- Instal·lació de càmeres de seguretat.
- Senyalització de naus industrials.

Zona industrial de Joncarets

- Urbanització del darrer tram de la carretera de Balsareny.
- Millora de l'accessibilitat per a vianants.
- Nou carril de servei.
- Renovació de xarxes.
- Canvi de llumeneres a LED.
- Previsió de dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics.
- Instal·lació de càmeres de seguretat.
- Senyalització de naus industrials.

Zona Industrial Abadal

- Millora d'accessibilitat al polígon.
- Instal·lació de càmeres de seguretat.
- Senyalització de naus industrials.
- Adequació de zona d'aparcament.

Les obres estaran acabades a finals del primer trimestre de 2021, segons es va informar en el transcurs de les dues sessions.

 

Participació