Ousman Umar explica les seves vivències com a refugiat a alumnes de Sant Fruitós

Umar va viatjar des de Ghana fins a Barcelona en un trajecte que va durar 4 anys i que ha plasmat en el llibre "Viatge al país dels blancs"

Ousman Umar, primer a la dreta,  durant l'acte a Sant Fruitós
Ousman Umar, primer a la dreta, durant l'acte a Sant Fruitós | AjSFB
Redacció
26 de febrer del 2020
Actualitzat a les 8:54h
Cent vint alumnes de 5è i de 6è de primària de les escoles Monsenyor Gibert, Pla del Puig i Paidos de Sant Fruitós de Bages, han estat aquest matí de dimarts, testimonis de les vivències viscudes pel refugiat ghanès Ousman Umar.

Umar va viatjar des de Ghana fins a Barcelona en un trajecte que va durar 4 anys i que ha plasmat en el llibre Viatge al país dels blancs. En el relat explica les dificultats de la travessia per Líbia, Algèria, el Marroc, la travessa pel desert del Sàhara, per acabar a Mauritània i salpar en una travessa marítima que el va dur a Lanzarote després de malviure dos dies a l'oceà. Durant el viatge va trobar-se amb màfies, contrabandistes i explotadors de persones. Umar ha explicat tots aquests fets al públic assistent per tal de conscienciar sobre el drama dels refugiats a dia d'avui.

La xerrada és una activitat en el marc del projecte sobre els refugiats que han estat treballant els alumnes de 6è de l'escola Monsenyor Gibert i que també va incloure l'exposició “Mai cap infant ha començat una guerra” que es va poder veure el passat mes d'octubre a la Biblioteca Municipal. En aquesta ocasió, amb el finançament de l'Ajuntament, l'equip de l'escola Monsenyor Gibert ha convidat a la resta de centres del municipi a prendre-hi part.