Heidi de la Paz mostrarà la tècnica japonesa del «Mokuhanga» a la Llibreria Papasseit

La mostra, que podrà visitar-se fins a finals d'abril, és un recull de treballs de xilografia japonesa i, per l'acte inaugural, l'artista oferirà una demostració de la tècnica

Demostració de «Mokuhanga»
Demostració de «Mokuhanga» | Heidi de la Paz
Redacció
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 20:11h
El divendres 28 de febrer a 2/4 de 8 del vespre la il·lustradora Heidi de la Paz inaugurarà l'exposició Mokuhanga a la llibreria Papasseit de Manresa. La mostra, que podrà visitar-se fins a finals d'abril, és un recull de treballs de xilografia japonesa i, per l'acte inaugural, l'artista oferirà una demostració de la tècnica emprada per a la realització de les obres.

Mokuhanga és un terme japonès que s'utilitza per a denominar al gravat en fusta. Moku significa fusta i Hanga imprimir. Aquesta tècnica és provinent de la Xina i va arribar al Japó per tal de poder reproduir textos religiosos. Segons documents històrics, la xilografia és la tècnica d'impressió més antiga que es coneix.

La xilografia japonesa encara es continua realitzant de forma tradicional. Els materials i les eines bàsiques es segueixen realitzant de forma artesanal i amb materials naturals.

Heidi de la Paz (Súria, 1975) il·lustradora i artesana. Gaudeix fent llibres d'artista de forma artesanal. Li apassiona investigar i experimentar. Des de fa dos anys està estudiant i investigant sobre la tècnica de la xilografia japonesa (Mokuhanga).

Ha realitzat diversos cursos sobre xilografia Japonesa a Saragossa i properament anirà a Japó per continuar aprenent aquesta tècnica.

De la Paz mostra, a la Papasseit, tres treballs realitzats en xilografia japonesa: dos llibres d'artista, un llibre artesà i una sèrie d'estampes.

Els llibres d'artista, inspirats en l'obra de l'artista Katsushika Hokusai; un dels majors representants de la xilografia japonesa del període Edo i creador de les historietes Manga "dibuixos capritxosos", parteixen de la imatgeria de les arts marcials.

El llibre d'artista, presentat també en format d'obra pictòrica, pren el títol de The guardian of the Magical Mountain és un record del llibre tradicional japonès i ens narra el dia a dia d'un guardià de la Muntanya de Montserrat.

Finalment, Medicina per l'ànima és una sèrie d'imatges simbòliques creades a modus de "medicina visual" per intentar regular l'estat anímic de l' individu. La intenció és recordar-li a l'individu que vivim en un Món dual i que totes les emocions que experimenta la seva ànima formen part d'una mateixa experiència de vida.

Reconèixer-les i integrar-les a la nostra vida sense prejudicis ens dona la possibilitat de transcendir aquests estats d'ànims duals elevant-nos cap a nous estats de consciència.

L'acte inaugural tindrà lloc el proper divendres 28 de febrer a 2/4 de 8 del vespre a la Llibreria Papasseit de Manresa (C/Barcelona, 25 de Manresa) i comptarà amb una demostració de la tècnica del xilogravat japonès. L'exposició podrà visitar-se fins el 30 d'abril.