La Taula de la Salut Mental de Manresa ja té logotip

Es tracta d'una imatge amb un grafisme dinàmic, que representa un trencaclosques que simbolitza l'encaix a a la societat de les persones afectades per trastorns de salut mental

per Redacció, 24 de febrer de 2020 a les 18:11 |
Vista parcial del logo de la Taula de Salut Mental | AjM
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Taula de la Salut Mental de Manresa ja té logotip identificatiu. La imatge escollida és obra d'Anna Levchenko, alumna de l'Escola d'Art de Manresa, i de Juan Pérez Romero, usuari del Club Mosaic. Destaca pel seu grafisme dinàmic i desinhibit, que manté l'essència i la frescor del traç fet a mà. Però al mateix temps és una imatge simple, concisa i d'alt contingut simbòlic, que a través de les peces d'un trencaclosques vol representar l'encaix en la societat de les persones afectades per trastorns de salut mental, objectiu per al qual treballa precisament la Taula.

Del procés de creació dels logotips, conjunt entre alumnes de l'Escola d'Art de Manresa i persones usuàries de diferents serveis de salut mental de la ciutat, en van sorgir 16 logotips, que van ser exposats durant 15 dies a la biblioteca de l'Ateneu de les Bases. Per fer la tria, durant aquest període s'han pogut votar els logotips, presencialment o a través de la pàgina web de l'Ajuntament. Concretament s'han realitzat 421 votacions.


Els tres logotips més votats van ser valorats per un jurat format per persones de l'Ajuntament de Manresa i d'Activament Catalunya Central, que va triar l'escollit. El jurat el formaven les regidores d'Acció i Inclusió Social, Mariona Homs; Ciutat Saludable, Mercè Tarragó; i Cultura i Festes, Anna Crespo; el director de l'Escola d'Art de Manresa, Dani Hernández; el cap de Gabinet d'Alcaldia i Comunicació, Joan Piqué; i la representant d'Activament Catalunya Central, Montserrat Manresa.

Les persones que han dissenyat el logotip escollit com a representació de la Taula de Salut Mental de Manresa seran obsequiats amb un xec regal per qualsevol espectacle de la programació del teatre Kursaal.

 

Participació