Habitatge

La PAHC aconsegueix ajornar un desnonament dictat des de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Gran part dels ocupes d'aquest mateix bloc van aconseguir lloguer social gràcies a un acord amb l'agència i la Sareb

per Pere Fontanals , Manresa, 24 de febrer de 2020 a les 14:44 |
Activistes de la PAHC celebren l'ajornament del desnonament | PAHC
La PAHC Bages ha aconseguit ajornar el desnonament d'una dona d'un pis del carrer Girona aquest dilluns fins al proper 11 de maig quan, calculen, l'execució del desnonament pot fer-se efectiu amb unitats d'antidisturbis dels Mossos d'Esquadra.

El pis ocupat forma part del bloc 2 de l'autoanomenada Obra Social de la PAHC, un immoble que va ser ocupat en el seu conjunt per la plataforma ara farà sis anys i que ha servit per donar resposta a les famílies amb més necessitat habitacionals de les moltes que arriben cada diumenge a les reunions que fan a l'Ateneu la Sèquia.


Quan la PAHC va alliberar el bloc de pisos, la propietat de l'immoble era d'un fons voltor, la Sareb, una corporació que gestiona els actius tòxics bancaris. Dinau mesos després de l'ocupació, les famílies van tancar un acord per a lloguer social amb la intermediació de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament, després que la Sareb cedís els pisos a l'agència. Tres pisos, però, quedaven penjats de l'acord, un d'ells perquè no tenia inquilí. Quatre mesos després, però, la PAHC va trencar l'acord amb l'Agència pel que ells entenien com a incompliments dels pactes a que havien arribat.

Degut a això, l'agència no va oferir lloguer social a les dues famílies que quedaven ni a l'última que havia entrat en el pis desocupat, i que és la que aquest dilluns tenia ordre de desnonament. Precisament aquests tres pisos són els únics del bloc que han estat denunciats. La família que ocupa aquest pis està composada per una sola persona, una dona que ha patit un procés de malaltia greu, un càncer, segons han informat fonts de la PAHC.


La situació d'aquestes tres famílies es troba en la mesa habitacional de Manresa per buscar-los alternatives, però des de la plataforma es vol que tinguin el mateix tracte que han tingut la resta d'inquilins: un lloguer social perquè no s'hagin de moure de casa seva.

Després que aquest dilluns una quarantena d'activistes hagin avortat el desallotjament, la nova ordre d'execució s'ha ajornat fins al proper 11 de maig a les 12 del migdia.

 

Participació