«La Traviata» de Verdi arribarà dimecres al Kursaal amb les entrades exhaurides

La producció dels Amics de l'Òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, continua la gira després de la seva estrena a Sabadell

«La Traviata» es podrà veure al Kursaal dimecres
«La Traviata» es podrà veure al Kursaal dimecres | AAOS
Redacció
24 de febrer del 2020
Actualitzat a la 13:57h
Aquest dimecres, 26 de febrer a les 8 del vespre, l'òpera torna a la Sala Gran del Kursaal amb la representació de La Traviata de Giuseppe Verdi, una producció de l'Associació d'Amics de l'òpera de Sabadell i l'Orquestra Simfònica del Vallès, dirigida per Daniel Gil de Tejada, que ja ha exhaurit totes les entrades. 

La Traviata és l'òpera de Giuseppe Verdi basada en ‘La Dama de les Camèlies' d'Alexandre Dumas. Violeta, una cortesana famosa a París, ho abandona tot per anar amb el seu amor Alfredo. Però la germana d'Alfredo no podrà casar-se si Alfredo viu amb Violeta. El senyor Germont, pare d'Alfredo, és l'encarregat de fer-ho saber a Violeta, que abandona Alfredo. Finalment, Violeta, malalta de tuberculosi, rep la visita d'Alfredo i del senyor Germont, que reconeix el seu error. Violeta mor entre els seus éssers estimats.

Una de les òperes més representades i aclamades arreu del món que inclou fragments tants brillants i coneguts com el ‘Brindisi' o l'espectacular aria-cabaletta de la seva protagonista Sempre Libera, o l'emotiu final Addio del passato.

Com a curiositat, La Traviata es va estrenar al Teatro La Fenice, a Venècia, el 6 de març de 1853, constituint un sonat fracàs. Després d'alguna revisió, al cap d'un any La Traviata es va tornar a representar a Venècia, al Teatro San Benedetto, i va esdevenir un èxit.

Xerrada d'Ovidi Cobacho, una hora abans de la funció

Una hora abans de la funció d'aquest dimecres, a les 8, la sala polivalent 1 del Kursaal hi haurà una xerrada introductòria a l'òpera La Traviata amb el musicòleg Ovidi Cobacho. L'accés és lliure i gratuït.

La propera cita amb l'òpera serà el dimecres 6 de maig amb Macbeth de Giuseppe Verdi que servirà per tancar la temporada.