Sant Joan de Déu acull una exposició de pintures de la llevadora Elisenda Campreciós

La mostra, que porta per títol "Identitat", es pot visitar al vestíbul de la planta 0 de l'hospital fins al 6 de març

Elisenda Campreciós amb un dels seus quadres
Elisenda Campreciós amb un dels seus quadres | Althaia
Redacció
24 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:38h
Fins al 6 de març es pot visitar al vestíbul de la planta 0 de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa l'exposició Identitat, obra d'Elisenda Campreciós, llevadora de la Fundació Althaia. Es tracta d'un tastet de l'obra pictòrica d'aquesta santpedorenca, que creu que l'art pot ser una vivència transformadora i generadora de sensacions que pot enriquir l'experiència tant de pacients, professionals i visitants dels hospitals. L'exposició s'emmarca en els actes de commemoració del Dia Internacional de la Dona a la institució.

Fa 20 anys, la ciutat de Londres va obrir el camí a Campreciós per convertir-se en llevadora i, paral·lelament, a explorar la passió per la pintura. Des d'aleshores no ha parat d'exercir ni una cosa ni l'altra. S'ha format a l'Escola Traç i a l'Escola Massana de Barcelona, a l'Escola d'Art de Manresa i al London Graphic Centre. De la seva obra pictòrica destaca sobretot la força dels colors. Ha exposat en diferents espais, entre els quals la sala de parts de l'Elizabeth Garrett Anderson and Obstetric Hospital de Londres i de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. 

Amb l'objectiu d'apropar l'art als hospitals i fer gaudir dels seus beneficis, Campreciós participa enguany com a artterapeuta en el projecte Artteràpia: Som de qualsevol color, una iniciativa impulsada per la Fundació Nous Cims amb la col·laboració de la Fundació Kālida que s'adreça als pacients d'Althaia en procés oncològic.

D'aquesta manera, continua l'activitat artística als vestíbuls de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa. L'art té una funció terapèutica i contribueix en el benestar de les persones, per això es vol facilitar que professionals en actiu i jubilats i també usuaris amb una trajectòria artística puguin exposar la seva obra. Alhora, l'objectiu és apropar la cultura a la ciutadania i oferir un entorn més amable a usuaris i familiars.