ERC Sant Fruitós demana explicacions sobre el procés de selecció del nou cap de la Policia Local

Els republicans no entenen perquè es va suspendre el procés de promoció interna i es va crear la comissió que va escollir el nou sergent

Genís Caparrós, nou cap de la Policia Local de Sant Fruitós, amb Batanés
Genís Caparrós, nou cap de la Policia Local de Sant Fruitós, amb Batanés | AjSFB
Redacció
22 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:26h
ERC Sant Fruitós demana explicacions a l'equip de govern de l'Ajuntament (Gent Fent Poble) sobre el procés de selecció del nou sergent de la Policia Local, anunciat fa unes setmanes. El grup municipal d'ERC explica que per cobrir aquesta plaça "hi havia un procés de promoció interna obert que es va quedar en standby la passada primavera, en la passada legislatura, pendent de l'anunciament de les proves i de les llistes d'admesos i exclosos". La sorpresa per ells ha estat que a la junta de govern del dia 27 de gener es va suspendre la convocatòria i en pocs dies es va oficialitzar una comissió de servei que va triar un sergent dels Mossos d'Esquadra per a ocupar la plaça vacant. 

ERC Sant Fruitós no entén els motius de la suspensió de la convocatòria i va preguntar a l'equip de govern perquè es va crear aquesta comissió de servei si hi havia un procés obert, pregunta "que va obtenir evasives per resposta", argumentant que en veure que només s'havia presentat una persona, quan a l'inici del procés ja era públic i notori que només hi hauria un candidat, i que el procés d'admissió de sol·licituds va finalitzar el 28 de maig, per tant, al cap de 8 mesos i sense haver fet el pertinent decret d'admesos i exclosos. 

El grup municipal troba incomprensible la manera d'actuar respecte una figura que ha de liderar la policia local, massa important com per posar-la en perill per un nomenament mal fet, més encara després dels episodis de robatoris en el municipi.

Els republicans, tot i no desmerèixer la trajectòria ni condicions del nou cap, posen en dubte el procediment pel quan ha estat nomenat. 

El grup municipal d'ERC, alhora, fa especial èmfasi en el trencament del document d'acords de cartipàs signat amb gent fent poble, que diu que les convocatòries i provisions de llocs de treball han de ser consensuats; a això, l'alcalde, literalment, va dir haver trinxat en sis mesos.