Activisme

VÍDEO La PAHC Bages «fa fora» de Manresa el BBVA

La plataforma ha pintat la pancarta que el banc té a la plaça Major com a patrocinador de la Festa de la Llum

per Pere Fontanals , Manresa, 20 de febrer de 2020 a les 18:35 |
Acció de la PAHC sobre la pancarta del BBVA | Pere Fontanals
La PAHC Bages ha complert la seva paraula i ha "fet fora" el BBVA de la Festa de la Llum de Manresa. No ho ha fet despenjant la pancarta que el banc té penjada a la façana de les oficines noves de l'Ajuntament, a la plaça Major, sinó que hi ha pintat "Fora de", substituint l'"amb" de la pancarta original. D'aquesta manera, la pancarta ara resa "BBVA Fora de Manresa".

Una trentena d'activistes de la PAHC Bages s'han concentrat a la plaça Major amb una escala, un esprai de pintura i un megàfon. L'acció ha estat feta sense cap tipus d'oposició i, malgrat que s'havia anunciat a les xarxes i als mitjans, tampoc no hi havia presència policial, ni de Mossos ni de Policia LocalDesprés de celebrar l'acció els activistes han llegit un manifest en que han criticat que l'Ajuntament ajuda "a fer una neteja de cara a aquells que fan la vida impossible a bona part dels veïns de la ciutat".


La PAHC creu que aquesta pancarta "és un atac a la dignitat dels veïns de la ciutat", que veuen com l'Ajuntament "es posa de cara" amb un banc "que ha desnonat i deixat sense sostre a manresans i manresanes, que ha exercit la violència immobiliària envers les classes populars de la ciutat i que inverteix milions d'euros cada any en indústria militar".

 

Arxivat a:
Societat, festa llum, BBVA, PAHC
Participació