L'Ajuntament de Sant Vicenç talla l'aigua i la llum als habitatges ocupats més conflictius

Una actuació conjunta entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra permet confiscar un sistema elèctric per a més d'un miler de plantes de marihuana en un dels habitatges ocupats

Plantes de marihuana en un dels habitatges ocupats
Plantes de marihuana en un dels habitatges ocupats | AjSVC
Redacció
20 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:42h
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha tallat el subministrament d'aigua i llum a cinc habitatges ocupats del municipi de forma coordinada amb Acciona i Endesa, respectivament. Es tracta d'habitatges conflictius que alteren la convivència al municipi. A partir d'aquests talls, una actuació conjunta entre la Policia Local de Sant Vicenç de Castellet i els Mossos d'Esquadra ha permès confiscar aquest dimecres un sistema elèctric per a més d'un miler de plantes de marihuana en un dels pisos ocupats del carrer Roger de Llúria. L'Ajuntament demana més presència als Mossos d'Esquadra per fer front a les ocupacions conflictives i denuncia el desemparament i la manca de competències per fer donar resposta a un fenomen que en la majoria de casos té el seu origen en màfies organitzades que venen i lloguen pisos buits.

El consistori ha elaborat un informe que recull els casos més conflictius del municipi i inclou un llistat de pisos ocupats i altres susceptibles de ser-ho amb les propietats corresponents. El document ha estat entregat a l'Àrea Bàsica Policial del Bages a Manresa.

Junta de seguretat local

Amb la voluntat d'afrontar la situació actual, l'Ajuntament convocarà en breu la junta de seguretat local en què es comptarà amb la participació de diversos cossos de seguretat.

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet exposa que les ocupacions són un fenomen que afecten el conjunt del territori i alteren la convivència i, en aquest sentit, agraeix al Consell Comarcal del Bages que celebrés, a petició del consistori, un Consell d'Alcaldes i Alcaldesses sobre habitatge per aquest motiu. El consistori espera la redacció d'un protocol d'actuació per fer front a les ocupacions per part dels ajuntaments.