La bagenca Maria Costa, i Ot Ferrer i Ares Torra reben el reconeixement de la Generalitat de Catalunya

Per les sis medalles aconseguides el passat mes de gener en esquí de muntanya als Jocs Olímpics d'Hivern

Els joves esportistes,  al costat de Budó, aquest dimarts al Palau de la Generalitat.
Els joves esportistes, al costat de Budó, aquest dimarts al Palau de la Generalitat. | Generalitat
Redacció
19 de febrer del 2020
Actualitzat el 20 de febrer a les 10:57h
La bagenca Maria Costa i els berguedans Ot Ferrer i Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà), així com el pallarès Marc Ràdua (Club Esquí la Pobla de Segur) segueixen recollint reconeixements. Els primers catalans medallistes olímpics de la història en esquí de muntanya han estat rebuts aquest dimarts pel Govern de la Generalitat de Catalunya en una recepció oficial conjuntament amb els representants de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern que van participar als JJOO de la Joventut d'hivern a Lausana el passat mes de gener.

La recepció l'ha presidit la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i ha servit per mostrar els èxits dels esquiadors de muntanya catalans que van tornar de terres suïsses amb sis medalles olímpiques, una d'or i cinc de bronze.
 
Maria Costa es va convertir en la primera esportista de Catalunya en aconseguir una medalla d'or en uns JJOO d'hivern, i Ot Ferrer va signar el bronze en la prova d'sprint d'esquí de muntanya dels Jocs. L'equip estatal d'aquesta modalitat, format íntegrament pels catalans Maria Costa, Ot Ferrer, Ares Torra i Marc Pàdua, va arrodonir, a més, la participació catalana signant un metall de bronze en relleus mixt. Una cinquantena de familiars, amics i tècnics han acompanyat als joves esportistes en aquesta recepció oficial a la Generalitat.

Aposta del Govern pels esports de muntanya

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, en la recepció dels esportistes catalans que han obtingut medalla en els Jocs d'Hivern de la Joventut ha reiterat que "des del govern apostem fermament per promocionar els esports d'hivern, pels valors que aporten i l'impuls que impliquen per als territoris on es practiquen".

En aquest sentit, Budó, ha fet referència al Programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d'Hivern, aprovat el passat mes de març. La consellera Budó ha defensat que la candidatura es tracta "d'un projecte de país ambiciós que serà una gran oportunitat per a situar els Pirineus a escala internacional".