El Museu de la Tècnica de Manresa entra a formar part de la Water Museums Global Network

Juntament amb el Museu AGBAR, són els primers a formar-ne part a tot l'Estat espanyol

Museu de la Tècnica de Manresa
Museu de la Tècnica de Manresa | GSV
Redacció
19 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:59h
El Museu de la Tècnica de Manresa ha entrat a formar part de la Water Museums Global Network, juntament amb el Museu AGBAR, que són els primers a formar-ne part a tot l'Estat espanyol. La Water Museums Global Network (WAMU-NET) és una iniciativa avalada pel Consell Intergovernamental del Programa Hidrològic (UNESCO-IHP).

Aquesta xarxa creada el 2018, fa una crida a persones i institucions a posar en pràctica accions urgents per reparar la nostra deteriorada relació amb l'aigua, l'element líquid més preuat de la Terra, i a operar en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). El Museu de la Tècnica de Manresa, situat en els antics dipòsits d'aigua de la Sèquia de Manresa i amb una exposició dedicada a la història d'aquest canal, ara també en forma part.

Avui en dia molts museus i institucions d'aigua funcionen de forma aïllada els uns dels altres. Hi ha una necessitat urgent d'intercanviar experiències i bones pràctiques a través d'una xarxa més gran, de manera que es puguin desenvolupar noves percepcions i models de gestió més sostenibles per a l'aparició d'una "nova cultura de l'aigua". En aquesta perspectiva, els museus poden tenir avui un paper clau en l'educació en la consciència de l'aigua, vinculant el coneixement antic a les agendes contemporànies per desenvolupar solucions sostenibles a la crisi global de l'aigua.

Primera proposta a nivell mundial, un concurs per escoles: The Water We Want

En connexió amb el Dia internacional de l'Aigua del 2020, el tema seleccionat pel primer concurs de la xarxa global de museus d'aigua és L'aigua i el canvi climàtic. Els petits gestos quotidians poden suposar una autèntica revolució a l'hora de contribuir en la protecció i la millor gestió d'aquest recurs.

Amb aquest concurs es busca treballar amb escoles i estudiants de tot el món d'entre 6 i 12 anys (primària) i de 13 a 18 (secundària) per desenvolupar un treball que reflecteixi el seu compromís amb el canvi climàtic. Aquest pot ser un dibuix, una fotografia o un vídeo de curta durada.

Els centres interessats només cal que escullin un títol per al seu treball i escriguin una curta descripció de màxim 200 paraules.

Les propostes s'han de fer arribar a qualsevol museu afiliat a la xarxa global de museus d'aigua per mail abans del 15 de març de 2020, subtitulat en anglès en el cas que hi hagi escrits o diàlegs. Qualsevol participant pot prendre part en la competició a través de les escoles i els museus d'aigua participants.

Els 6 guanyadors (un per cada categoria i nivell) seran recompensats amb un fons total de 2.000 euros.