Solsona i Cardona reforcen la seva aliança empresarial

L'Agència de Desenvolupament local ha creat un directori de negocis per potenciar la cooperació

Marc Arnau, Glòria Domínguez, David Rodríguez, Ferran Estruch, Sara Alarcon i Abel Cots
Marc Arnau, Glòria Domínguez, David Rodríguez, Ferran Estruch, Sara Alarcon i Abel Cots | Gemma Aleman
Redacció
18 de febrer del 2020
Actualitzat a les 15:21h
L'aposta de Solsona i Cardona per anar a l'una en el desenvolupament empresarial al territori i fomentar l'ocupació segueix consolidant-se. Si fa un any, l'Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) engegava un servei unificat d'atenció a les empreses, els bons números han dut a l'organisme a fer un pas més. Aquest dimarts han presentat un nou directori digital que busca fomentar la col·laboració i la cooperació entre les empreses. De moment ja compta amb la inclusió de 248 negocis i la intenció és que s'hi puguin sumar més.

La inclusió del Consell Comarcal del Solsonès a l'Adlsolcar –formada pels Ajuntaments de Solsona i Cardona i les associacions d'empresaris dels dos municipis- va permetre unificar, ara fa un any, el servei d'atenció a les empreses de tots dos ens. Segons dades fetes públiques aquest dimarts, el servei resultant, el Punt Empresa, ha permès assessorar durant aquest temps a 125 emprenedors, 10 dels quals van acabar constituint noves empreses. En paral·lel, el servei ha ajudat a desenvolupar projectes transversals, com el desenvolupament del nou polígon industrial de Cardona; la posada en marxa d'un espai de coworking, també al municipi bagenc; o les millores als mercats municipals de Cardona i Solsona.

Un pas més

Els bons resultats del primer any del Punt Empresa han comportat que administracions i entitats hagin volgut fer un pas més amb la posada en marxa d'un directori que recull, a hores d'ara, 248 empreses. Segons ha explicat la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcon, sorgeix "per la demanda de les empreses que tenen ganes de teixir sinergies". Així, la base de dades persegueix "fer xarxa" entre els negocis per fomentar la col·laboració entre uns i altres i, alhora, ser punt de partida de nous projectes comuns.

Sis anys d'Adlsolcar

L'Adlsolcar va néixer el 2014. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, ha volgut posar de relleu la importància que ha anat guanyant al territori, tot ressaltant que la creu de l'èxit "és la cooperació público-privada, l'entesa i les decisions conjuntes". També, en aquesta línia s'ha mostrat l'alcalde de Solsona, David Rodríguez, tot recalcant que abans entre l'administració i les empreses hi havia "dissonància", una situació que s'ha aconseguit revertir. Des de l'associació d'empresaris del Solsonès, Marc Arnau, ha corroborat que l'agència ha permès establir "ponts de confiança". "Conèixer-nos millor i compartir objectius", ha recalcat.

En paral·lel a la posada en marxa de la nova eina per a les empreses, l'alcalde de Solsona ha avançat que s'ha elaborat un nou pla d'acció per a l'Adlsolcar –consensuat amb els negocis. Aquest, ha dit, inclourà 21 projectes que abastaran des d'accions per fomentar l'ocupació, el suport a les empreses per millorar competències i rendibilitat, així com la cooperació entre els negocis.
Arxivat a