La sala de comandament de la regió policial central de Mossos es traslladarà dilluns a Reus

Aquest traspàs és el tret de sortida a la integració de les set Sales Regionals de Comandament en un únic Centre de Comandament de la Prefectura

Sala de comandaments de Reus
Sala de comandaments de Reus | Mossos
Redacció
18 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:43h
Aquest dilluns ha entrat en funcionament el traspàs de la gestió operativa de les Sales de Comandament de les Regions Policials Ponent i Pirineu Occidental a la Sala de Reus, que a partir d'ara gestionarà tots els incidents d'aquestes comarques, juntament amb els de Tarragona i Terres de l'Ebre, com ja està fent.

Aquest traspàs és el tret de sortida a la integració de les set Sales Regionals de Comandament en un únic Centre de Comandament de la Prefectura amb seus al Complex Central, Barcelona i Reus, amb l'objectiu de guanyar en eficiència des del punt de vista operatiu, de coordinació, d'unificació d'estructura de comandament i d'economia de recursos.

La Sala de Comandament de la Regió Policial Central està previst que s'integri a la Sala de Reus el proper dilluns, 24 de febrer. Per tant, des de la Sala de Reus es gestionaran tots els incidents, de seguretat de ciutadana i trànsit, d'aquestes cinc regions policials. La previsió és que aquesta Sala atengui aproximadament 255.000 incidents/any, 344.500 identificacions i 11.900 detencions. També està previst que a finals d'any s'integri la Regió Policial Girona.

Així mateix, les properes setmanes la Sala Central de Comandament passarà a ubicar-se en el Complex Central dels Mossos d'Esquadra.

Es tracta d'un procés de concentració que han anat fent les sales dels Mossos d'Esquadra que han passat de ser en cada comissaria a fer-ho en sales regionals, i ara es continua el procés en sales més orientades a la gestió operativa per funcions (atenció d'incidents i emergències) que no per territori. De fet, altres policies i agències com el SEM o el mateix 112 ja tenen models de sales més concentrades i d'abast territorial ampli.