​Fachin i Graupera parlaran divendres a Sant Vicenç sobre el futur polític de Catalunya

El debat, que tindrà lloc al Teatre El Coro, estarà moderat per Salvador Cot, director del diari El Món

NacióManresa
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:22h
​Fachin i Graupera parlaran divendres a Sant Vicenç sobre el futur polític de Catalunya
​Fachin i Graupera parlaran divendres a Sant Vicenç sobre el futur polític de Catalunya | Arxiu ND
Aquest divendres, 21 de febrer, tindrà lloc, a Sant Vicenç de Castellet, un debat de rabiosa actualitat amb dos ponents sobradament coneguts per la ciutadania: Jordi Graupera i Albano Dante Fachin. Sota el títol Projectes de present i futur per Catalunya, els dos ponents posaran sobre la taula el seu punt de vista polític respecte la qüestió catalana, i ho faran moderats pel periodista i director del diari El Món, Salvador Cot. L'acte, organitzat per l'ANC, Òmnium Cultural i Sant Vicenç Decideix, començarà a dos quarts de nou del vespre i serà d'entrada gratuïta.
 
Sobre els ponents
 
Jordi Graupera és periodista, doctor en Filosofia i professor universitari. Darrerament ha estat un personatge força mediàtic per haver presentat la proposta política de Primàries, en la qual suggeria que l'independentisme anés unit a través de l'elaboració de llistes en les quals s'hi presentessin tots els candidats que volguessin, i que es votessin les llistes per tots els afiliats/simpatitzants. El projecte no va tenir el suport dels partits polítics i en certa manera es troba en període de readaptació.
 
Albano Dante Fachin va ser diputat al Parlament de Catalunya per la candidatura de Catalunya Sí Que Es Pot. Va ser secretari General de Podemos Catalunya, d'on va dimitir perquè considerava que el partit no recolzava prou fer un referèndum a Catalunya. Fundador del ja dissolt Front  Republicà -amb qui es va presentar a les eleccions al Congrés dels Diputats el passat abril- va obtenir gairebé 150.000 vots, una xifra insuficient que no li va permetre representació parlamentària. En les eleccions autonòmiques del maig del 2019, va intentar propugnar la unió de tot l'independentisme en una única candidatura, però tampoc ho va assolir per la poca disposició dels partits polítics.