Aficionats a les vaquetes es disfressaran de San Fermín per carnestoltes

El proper divendres durant la Ruta del Bakalau

Redacció
17 de febrer del 2020
Actualitzat el 18 de febrer a les 19:11h
Aficionats de les vaquetes de Santpedor s'han posat d'acord per seguir reivindicant les vaquetes de Festa Major després que fa tres mesos, en una consulta popular, es descartessin. I ho faran aquest divendres assistint a la Ruta del Bakalau, el popular carnaval del municipi, disfressats de Sant Fermín.

Les penyes reivindiquen que "les nostres festes, el carnestoltes, el correfoc o els gegants, entre d'altres, van arrelar a Santpedor gràcies a les ganes i l'esforç del jovent del poble d'aquella època". Molts d'ells, continuen, "aficionats a les festes navarreses, van somniar en què al seu poble, tots i totes poguessin conèixer i gaudir aquest tipus de celebració.

Per això valoren que aquest model, en que inclouen les vaquetes, ha estat, "fins a dia d'avui, el model de Festa Major que tenim; millorant-la any a any, sense perdre la seva essència".

És per això que les penyes aniran a la Ruta del Bakalau disfressats de San Fermín, amb samarreta o jersei blanc, pantalons blancs, faixa vermella, mocador vermell, reivindicant així "els inicis de les nostres tradicions".
Arxivat a