Escena

Casa de la Música programa deu jornades de formació en el seu programa de suport a la creació

A més, ha avançat els deu concerts que oferirà fins al mes de maig

per Redacció , 17 de febrer de 2020 a les 08:47 |
Un dels nous espais del Centre de Creació Musical de Manresa | Casa de la Música
Casa de Música de Manresa va presentar dijous passat, a la Sala Stroika, el seu nou Programa de Suport a la Creació 2020 dirigit a formacions i artistes novells, que vulguin presentar el seu projecte a qualsevol de les diferents línies de suport: participació als escenaris Cases de la Música al MMVV i a la Fira Mediterrània, enregistrament en estudi, producció de directes, càpsules audiovisuals, ajudes a la composició i Km.0. Una convocatòria que es va llençar el passat 3 de febrer i que romandrà oberta fins el 7 de març, a través de la mateixa pàgina web de Cases de la Música. Una convocatòria que, aquest any, continuarà amb el deixant del passat 2019, que va ser un veritable èxit: un total de 19 formacions musicals es van veure beneficiats per aquests programes de creació.

Uns programes de creació que es veuen reforçats pels diferents projectes duts a terme per Casa de Música de Manresa. Exemples d'això són, d'una banda, les residències artístiques a la Sala Stroika, amb les quals hem arrencat aquest 2020: Gertrudis han estat els primers en realitzar stage i durant les properes setmanes, també passaran Els Pets que, a més a més, al mes de maig començaran amb la seva gira a Manresa. D'altra banda, els nombrosos assessoraments a artistes, amb els quals començaren a l'any 2018 i els quals hem afermat al 2019, amb reunions amb prop de 40 artistes de tota Catalunya. Reunions personalitzades que estan dirigides a tot tipus d'artistes i bandes que necessitin resoldre els seus dubtes. I, per últim, un dels pilars fonamentals d'aquest darrer any: l 'edició de discs baix el segell de Cases de la Música. Un servell fonamental per a formacions emergents, que ha experimentat un considerable creixement durant 2019: i és que de 2 treballs editats a 2018, hem passat a 11 just un any després. Així és com han vist la llum els treballs de Cèlia Vila, Rupits, El Quinto Carajillo, GreenDog, El Kiwi & La Tropical Band, La Prima Vera, Sara Roy, Amulet, Gigi A, Haunted Gods i Kresko.


Diferents línies d'actuació que es continuaran realitzant aquest 2020, juntament amb les nombroses activitats i concerts organitzats per Casa de la Música de Manresa, al Centre de Creació Musical i a la Sala Stroika, respectivament.

Activitats


- Dijous 20 de febrer. Masterclass: Aprèn a tocar el baix amb Miki Santamaria.
- Dijous 27 de febrer. Masterclass: De mastering a càrrec de Toni Castaño Nyanyo.
- Dijous 12 de març. Masterclass: De bateria acústica a càrrec de Pep Terricabras.
- Dijous 19 de març. Com organitzar un esdeveniment musical.
- Dijous 26 de març. Sessions LP #7: Blood Sugar Sex Magik dels Red Hot Chili Peppers, a càrrec de Miki Santamaria.
- Dijous 9 d'abril. FL Studio (Fruity Loops).
- Dijous 16 d'abril. Masterclass: Rebelmadiaq.
- Dijous 30 d'abril. Masterclass: Miki Núñez.
- Dimarts 19 de maig i dijous 21 de maig. Iniciació al món de la il·luminació per a espectacles.

Concerts

- 29 de febrer. Los de Marras + Último Rekurso
- 6 de març. Juancho Marqués
- 7 de març. Albert Pla Matacerdos
- 13 de març. Sèrie B amb Morad
- 20 de març. The Baboon Show + Crim + La Inquisición + Deadyard
- 21 de març. El Reno Renardo
- 28 de març. Strombers
- 4 d'abril. Joan Miquel Oliver
- 18 d'abril. Queen Forever
- 24 d'abril. Sèrie B amb 31 FAM
- 15 de maig. Xavi Sarrià + Elane

 

Participació