Casa de la Música programa deu jornades de formació en el seu programa de suport a la creació

A més, ha avançat els deu concerts que oferirà fins al mes de maig

Un dels nous espais del Centre de Creació Musical de Manresa
Un dels nous espais del Centre de Creació Musical de Manresa | Casa de la Música
Redacció
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 8:52h
Casa de Música de Manresa va presentar dijous passat, a la Sala Stroika, el seu nou Programa de Suport a la Creació 2020 dirigit a formacions i artistes novells, que vulguin presentar el seu projecte a qualsevol de les diferents línies de suport: participació als escenaris Cases de la Música al MMVV i a la Fira Mediterrània, enregistrament en estudi, producció de directes, càpsules audiovisuals, ajudes a la composició i Km.0. Una convocatòria que es va llençar el passat 3 de febrer i que romandrà oberta fins el 7 de març, a través de la mateixa pàgina web de Cases de la Música. Una convocatòria que, aquest any, continuarà amb el deixant del passat 2019, que va ser un veritable èxit: un total de 19 formacions musicals es van veure beneficiats per aquests programes de creació.

Uns programes de creació que es veuen reforçats pels diferents projectes duts a terme per Casa de Música de Manresa. Exemples d'això són, d'una banda, les residències artístiques a la Sala Stroika, amb les quals hem arrencat aquest 2020: Gertrudis han estat els primers en realitzar stage i durant les properes setmanes, també passaran Els Pets que, a més a més, al mes de maig començaran amb la seva gira a Manresa. D'altra banda, els nombrosos assessoraments a artistes, amb els quals començaren a l'any 2018 i els quals hem afermat al 2019, amb reunions amb prop de 40 artistes de tota Catalunya. Reunions personalitzades que estan dirigides a tot tipus d'artistes i bandes que necessitin resoldre els seus dubtes. I, per últim, un dels pilars fonamentals d'aquest darrer any: l 'edició de discs baix el segell de Cases de la Música. Un servell fonamental per a formacions emergents, que ha experimentat un considerable creixement durant 2019: i és que de 2 treballs editats a 2018, hem passat a 11 just un any després. Així és com han vist la llum els treballs de Cèlia Vila, Rupits, El Quinto Carajillo, GreenDog, El Kiwi & La Tropical Band, La Prima Vera, Sara Roy, Amulet, Gigi A, Haunted Gods i Kresko.

Diferents línies d'actuació que es continuaran realitzant aquest 2020, juntament amb les nombroses activitats i concerts organitzats per Casa de la Música de Manresa, al Centre de Creació Musical i a la Sala Stroika, respectivament.

Activitats

- Dijous 20 de febrer. Masterclass: Aprèn a tocar el baix amb Miki Santamaria.
- Dijous 27 de febrer. Masterclass: De mastering a càrrec de Toni Castaño Nyanyo.
- Dijous 12 de març. Masterclass: De bateria acústica a càrrec de Pep Terricabras.
- Dijous 19 de març. Com organitzar un esdeveniment musical.
- Dijous 26 de març. Sessions LP #7: Blood Sugar Sex Magik dels Red Hot Chili Peppers, a càrrec de Miki Santamaria.
- Dijous 9 d'abril. FL Studio (Fruity Loops).
- Dijous 16 d'abril. Masterclass: Rebelmadiaq.
- Dijous 30 d'abril. Masterclass: Miki Núñez.
- Dimarts 19 de maig i dijous 21 de maig. Iniciació al món de la il·luminació per a espectacles.

Concerts

- 29 de febrer. Los de Marras + Último Rekurso
- 6 de març. Juancho Marqués
- 7 de març. Albert Pla Matacerdos
- 13 de març. Sèrie B amb Morad
- 20 de març. The Baboon Show + Crim + La Inquisición + Deadyard
- 21 de març. El Reno Renardo
- 28 de març. Strombers
- 4 d'abril. Joan Miquel Oliver
- 18 d'abril. Queen Forever
- 24 d'abril. Sèrie B amb 31 FAM
- 15 de maig. Xavi Sarrià + Elane