ERC Sant Fruitós demana més informació als ciutadans sobre els descomptes en les taxes i impostos

Els republicans critiquen la poca difusió dels ajuts als veïns per part de l'equip de govern

Redacció
17 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:41h
ERC Sant Fruitós demana a l'equip de govern de l'Ajuntament que "faciliti i difongui" més informació als santfruitosencs sobre els descomptes i ajuts en les taxes i impostos municipals. Tenint en compte que ja fa algunes setmanes que es van aprovar les ordenances municipals, els republicans assenyalen que seria necessari donar a conèixer entre la ciutadania les excepcions, ajuts i descomptes que hi apareixen, perquè així, apunten, "als contribuents els serà més fàcil saber si tenen dret o no de gaudir-ne".

Fins la setmana passada no es va fer una reunió explicativa, a la que va assistir molt poca gent i on pràcticament no es va donar informació sobre bonificacions, segons valoren els republicans.

D'entre els ajuts i descomptes s'hi troba, per exemple, que si es fa servir la deixalleria municipal un mínim de vegades, la taxa de recollida de la brossa es veu disminuïda en un 25%. Un altre exemple és en el cas de la instal·lació de mòduls fotovoltaics a la teulada per produir electricitat, que redueix el rebut de l'IBI durant dos anys consecutius un 50%.

ERC Sant Fruitós critica la poca proactivitat de l'equip de govern en fer difusió d'aquests descomptes i es pregunta "per què, malgrat que al consistori els consten totes les dades de cada ciutadà, ha de ser sempre l'interessat o interessada qui hagi d'anar en primera instància a l'Ajuntament a informar-se i, si ho creu convenient, fer la sol·licitud, en comptes de ser l'Ajuntament qui, a partir de les dades de cada família, informi dels descomptes als quals té dret?".