La musica protagonitza un Carnestoltes infantil de Manresa avançat

El reis de la festa han estrenat vestuari i carrossa

Manresa ha viscut una nova edició del Carnestoltes infantil
Manresa ha viscut una nova edició del Carnestoltes infantil | Àlex Gómez Ribera
16 de febrer del 2020
Actualitzat el 17 de febrer a les 10:32h
Manresa ha viscut aquest matí un ambient de Carnestoltes avançat ja que la festa s'ha celebrat una setmana abans respecte a la data oficial de celebració. La versió infantil d'aquesta festa ha omplert, com cada any, el centre de la ciutat de disbauxa i color.

L'edició d'enguany ha estat de nou multitudinària, es calcula que la participació ha estat al voltant d'unes 3000 persones, una assistència que s'ha aconseguit gràcies a la participació de les escoles manresanes i, també, d'altres entitats. Poc abans de començar la rua, les comparses que esperaven la sortida omplien tot el carrer d'Alfons XII des de la Plana de l'Om fins a la Plaça de la Reforma, a partir de quarts de dotze els diferents grups han començat a avançar pel carrer del Born, a la Plaça Sant Domènec els esperava la carrossa amb el Rei i la Reina de Carnestoltes. Els reis de la festa han estat un dels principals protagonistes de la rua i també de les novetats incorporades enguany ja que han estrenat vestuari i també una carrossa on no hi faltava el color i els motius més típics del Carnestoltes. 

L'organització de la festa, encapçalada per l'Ajuntament de Manresa i Imagina't, cada any proposa una temàtica diferent de disfresses, en aquesta ocasió ha estat la música, per aquesta raó s'han pogut veure comparses amb disfresses de pianos, carillons, musics rockers o discos, entre d'altres. El seguici del Carnestoltes infantil s'ha desenvolupat en un ambient familiar on tant petits com grans s'han disfressat i han participat a la festa, el seguici ha estat amenitzat per diverses batucades, la Unió Músical del Bages i els gegants Rei de Bastos i la Puta d'Oros.

La rua, un cop ha arribat a la plaça Sant Domènec, ha avançat pel Passeig de Manresa i la prolongació Guimerà, al voltant de la una les comparses han anat arribant a la Plaça de la Música, allà s'ha fet la rebuda al Rei i Reina de Carnestoltes. Les autoritats de la festa han fet un parlament basat en la música, integrant diverses músiques conegudes en el seu discurs. La festa ha acabat amb l'entrega d'un diploma de participació a totes les comparses.