Manresa acomiada Josep Maria Aloy amb una cerimònia preparada per ell mateix

Josep Vallverdú assisteix a la cerimònia i assenyala la paradoxa que el biografiat hagi d'acomiadar el seu biografiador

El tanatori de Mémora Fontal ha quedat petit durant la cerimònia de comiat de Josep Maria Aloy
El tanatori de Mémora Fontal ha quedat petit durant la cerimònia de comiat de Josep Maria Aloy | Pere Fontanals
16 de febrer del 2020
Actualitzat el 17 de febrer a les 12:31h
El nou tanatori del Congost de Mémora-Fontal ha acomiadat aquest diumenge l'escriptor i expert coneixedor de la literatura infantil i juvenil, Josep Maria Aloy, que va morir divendres passat als 71 anys.

Amb la sala plena, la cerimònia ha seguit les indicacions que va deixar preparades el propi Josep Maria Aloy després que li retiressin la diàlisi. Amb David Martell i Laia Masramon al piano, l'acte ha tingut dos moments àlgids, quan Josep Vallverdú ha llegit dos textos dedicats a Aloy, assenyalant la paradoxa que el biografiat hagi d'acomiadar el seu biografiador, i quan Marc Aloy ha repassat les experiències viscudes amb el seu pare, que aquesta setmana li ha demanat si "et sabrà greu que no et vegi com a alcalde".

Nombroses autoritats del camp literari, cultural, social i polític s'han acostat al tanatori per donar l'últim comiat a Josep Maria Aloy amb la voluntat de "no sortir-ne tristos".

A la cerimònia hi van assistir l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, la consellera de Cultura, Laura Borràs, i nombrosos regidors i alcaldes de la Catalunya Central.