La Plataforma dels Pensionistes veu amb preocupació la fusió entre la Residència Montblanc i Sant Andreu

La plataforma demana a l'Ajuntament de Manresa que tingui un paper important en la constitució del nou ens

Redacció
15 de febrer del 2020
Actualitzat a les 9:03h
La Plataforma en Defensa de les Pensions i dels Drets de la Gent Gran de Manresa ha emès un comunicat on mostra la seva preocupació per la fusió entre la Fundació Sant Andreu Salut i la Fundació Residència Montblanc. La plataforma considera que l'àmbit dels serveis a la gent gran està sent objecte d'un progressiu procés de "privatització i mercantilització".

La manca d'oferta pública suficient, te com a conseqüència que cada cop hagi en el mercat "més iniciatives privades pensades per convertir en negoci allò que hauríem de ser, majoritàriament, serveis públics".

És per això que la plataforma considera que l'anunciada fusió "hauria de ser una oportunitat per refermar la vocació de servei públic del nou ens i no al contrari". Així, espera que "el resultat final d'aquesta procés sigui un augment del nombre de serveis i places residencials amb finançament públic a disposició de la ciutat, així com també l'increment dels llocs de treball -en cap cas hauria de ser una excusa per rescindir o no renovar contractes de treball- i una aposta clara per a la innovació, la qualitat en els serveis i el reconeixement i millora de les condicions dels professionals".

Per això demana a l'Ajuntament que tingui un paper important en la constitució del nou ens, i que amb la seva implicació i col·laboració contribueixi a que sigui un instrument fonamental per desenvolupar les polítiques públiques d'atenció a l'envelliment i la dependència.