Mor als 71 anys el manresà Josep Maria Aloy, escriptor i expert en literatura juvenil

Ha destacat en la literatura infantil i juvenil, en l'obra de Josep Vallverdú i en els estudis literaris

Josep Maria Aloy signant llibres a Manresa, durant Sant Jordi de 2015
Josep Maria Aloy signant llibres a Manresa, durant Sant Jordi de 2015 | Aina Font Torra
Redacció
14 de febrer del 2020
Actualitzat el 16 de febrer a les 19:23h
Aquest divendres ha mort el mestre i escriptor manresà Josep Maria Aloy als 71 anys. Va ser mestre de la Badia-Solé durant 15 anys i després va passar a treballar al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya com a tècnic de justícia juvenil, feina que exerceix durant més de trenta anys. Té, tres fills, un dels quals és el proper alcalde de Manresa, Marc Aloy.

A nivell literari, destaca en la literatura infantil i juvenil, en l'obra de Josep Vallverdú i en els estudis literaris. Tot i així, l'any 1991 és guardonat per la novel·la Just quan despertava amb el premi Serra i Moret de narrativa de la Generalitat de Catalunya. En la literatura per a joves tant escriu narrativa com poesia, escriu dos llibres sobre Vallverdú i té cura d'un recull de contes seu. A nivell d'estudis literaris, escriu una guia de lectura per a nois i noies, i té cura d'obres de Joana Raspall.

Va col·laborar amb diversos mitjans de comunicació i va formar part d'una desena de jurats de premis literaris. L'any 2014 rep el premi Aurora Díaz-Plaja, atorgat per l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana pel seu blog Mascaró de proa.

La cerimònia de comiat tindrà lloc aquest diumenge, a les 12 del migdia, a la sala del tanatori Mémora.