Ampans i la Fundació del convent de Santa Clara obren inscripcions per la 7a edició dels Batecs Solidaris

La cursa, que se celebrarà el segon cap de setmana de maig, tindrà dos recorreguts de 10 km i de 5 Km a l'entorn de la Sèquia, amb sortida i arribada al Parc de l'Agulla

El 10 de maig tornen els Batecs Solidaris
El 10 de maig tornen els Batecs Solidaris | BS
Redacció
14 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:59h
El diumenge 10 de maig, el Bages serà l'escenari de la setena edició de la cursa dels Batecs Solidaris per Ampans i la Fundació del convent de Santa Clara, amb el suport de l'Obra Social "la Caixa" i de CaixaBank que té com a objectiu recaptar fons en benefici de dos projectes socials impulsats per aquestes entitats.

La cursa té dos recorreguts: de 10 km i 5 km corrent, o 5 km caminant, per facilitar-ne així la participació. El preu de la inscripció a la cursa és de 10 euros amb xip propi i 13 euros amb xip de lloguer fins al 19 d'abril; 12 euros fins el 7 de maig amb xip propi i 15 euros amb xip de lloguer; i de 20 euros el mateix dia de la prova.

Els més petits també tindran la seva cursa, amb itineraris i distàncies adequades a les diferents edats. Aquestes curses es faran al voltant del llac de l'Agulla.

El dissabte previ a la cursa (9 de Maig), el Club Tennis Manresa, que col·labora des del primer dia en l'organització dels Batecs, convoca un torneig de Pàdel. El preu de la inscripció al Torneig és de 15 euros.

Les inscripcions a la cursa i al pàdel ja estan obertes a través d'aquesta web.

Ampans destinarà els diners recaptats al projecte de creació d'una residència per a l'acollida de 30 infants i adolescents amb autisme. La nova llar disposarà de 5 unitats de convivència, en un entorn confortable i de calidesa, i equipat amb tots els recursos humans i tècnics necessaris per atendre aquests infants i joves en una etapa crucial de la vida pel seu desenvolupament, qualitat de vida i inclusió social.

El recurs donarà cobertura a infants i adolescents que requereixen d'entorns adaptats a les seves necessitats i respostes especialitzades, amb una atenció global i personalitzada, proporcionant a l'infant una llar que li permeti desenvolupar-se com a persona, vetllant pels seus drets i oferint oportunitats en un clima emocional i relacional, el més semblant possible a l'àmbit familiar.

Aquesta és la cinquena llar d'acollida d'infants i joves amb necessitats de suport especial que posarà en marxa Ampans, després d'Armengou (Manresa), i de La Caseta, El Turó i El Pinet (Sant Fruitós de Bages). Entre totes l'entitat dona acolliment a 58 nens i nenes i adolescents. Les millores en el diagnòstic precoç de l'autisme han fet aflorar la necessitat de serveis específics per atendre aquests infants i joves.

La Fundació convent de Santa Clara, destinarà els diners recaptats al projecte "Cap nen sense somriure". Aquest projecte vol recuperar el somriure dels nens que viuen en situació de pobresa, son nens que tenim al costat de casa, son nens que pateixen pobresa de km0. Volem recuperar el seu somriure perquè tornin a ser nens..

Els recursos obtinguts es dedicaran a oferir a aquest nens necessitats fonamentals com: alimentació bàsica, ajudes en material escolar, ajudes en formació o reforç escolar i seguiment de la seva evolució.

Es pretén que aquests nens puguin tenir i aprofitar una educació de qualitat per posar a les seves mans les mateixes oportunitats que la resta dels nens.
Si els hi podem garantir aquestes necessitats bàsiques arribaren a la seva adolescència amb igualtat d'oportunitats. 

Els dos projectes rebran el suport de l'Obra Social "la Caixa", que, en aquesta setena edició, seguirà aportant 10 euros addicionals per cada samarreta venuda, fet que permetrà duplicar l'aportació l'import de la recaptació.