Cinema

Soler, Quinto i Torras cedeixen a Manresa el Gaudí que van rebre pel seu film «7 raons per fugir»

Els tres directors han volgut cedir a la ciutat l'estatueta commemorativa del premi, que ben aviat se situarà a la sala la Plana de l'Om per tal que tothom la pugui veure

per NacióManresa , Manresa, 13 de febrer de 2020 a les 13:25 |
Soler, Quinto i Torras cedeixen a Manresa el Gaudí que van rebre pel seu film «7 raons per fugir» | AjM
Amb una catifa vermella. Així ha rebut l'Ajuntament els cineastes manresans Esteve Soler, Gerard Quinto i David Torras, els brillants guanyadors del premi especial del públic de la darrera edició dels Premis Gaudí per la seva pel·lícula 7 raons per fugir. La seva visita a l'edifici consistorial tenia una raó de ser, i és que tots tres tenien clar que si durant el certamen cinematogràfic guanyaven algun guardó, el lliurarien a la seva ciutat natal, en agraïment al suport rebut per l'Ajuntament i per la gent de la capital del Bages en general. 

Els directors guardonats han estat rebuts per l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el primer tinent d'alcalde i regidor de Presidència, Marc Aloy; i la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, Anna Crespo. Tal han anunciat, el guardó serà col·locat a la sala Plana de l'Om, un lloc amb especial significació per a tots tres, pel fet que és on es projecten les pel·lícules de CineClub, l'entitat on van donar les primeres passes com a cineastes.


Al despatx d'alcaldia, Soler, Quinto i Torras han signat el Llibre d'Honor de l'Ajuntament de Manresa, i han cedit l'estatueta als representants de la ciutat. Al seu torn, l'alcalde Junyent els ha lliurat un obsequi en nom de la ciutat.

Esteve Soler, en nom dels guardonats, ha expressat la seva gratitud a la ciutat pel suport en la realització de la pel·lícula i la satisfacció per la decisió consensuada de col·locar l'estatueta a la plana de l'Om, "on hi ha CineClub, entitat de la qual som 'fills'. És on vam néixer com a cinèfils i com a cineastes, és un lloc adequat i la podrem visitar sovint. Estem molt contents", ha assegurat.


Al seu torn, Junyent ha agraït el gest dels directors de cedir el guardó a la ciutat i ha explicat que ara es buscarà l'espai adient dins la sala de La Plana per materialitzar la instal·lació. El batlle ha afirmat que "és molt significatiu que després de guanyar aquest premi, que és del públic, hagin decidit cedir-lo a la ciutat. És un gest rellevant que agraïm. Han estat pioners i han iniciat un camí que ens complau enormement".

El llargmetratge dirigit pels tres manresans va ser guardonat, el 19 de gener passat, amb el Premi Especial del Públic a la Millor Pel·lícula en la 12a edició dels Premis Gaudí, un esdeveniment  que organitza anul·lament l'Acadèmia del Cinema Català per premiar, difondre i promocionar les millors pel·lícules, artistes i tècnics del sector cinematogràfic català.

7 raons per fugir és un film protagonitzat per alguns dels actors i actrius més destacats de l'escena catalana i estatal, com és el cas d'Emma Suárez, Sergi López, David Verdaguer, Jordi Sánchez, Antonio Resines, Francesc Orella o Aina Clotet. Tots ells donen vida a uns personatges que formen part de set històries entre l'horror i la comèdia, marcades pel surrealisme d'una societat que sembla que no progressa. La pel·lícula va significar el debut dels tres directors manresans, que parteixen de les obres teatrals de la Trilogia de la Indignació d'Esteve Soler.

 

Participació