Els estudiants del Campus Natura recorreran per primer cop l'espai Montserrat - Coll de Can Maçana

El proper dissabte s'hi farà una sessió per descobrir la seva geologia i paisatge i familiaritzar-se amb la gestió d'espais naturals

Montserrat, des del sector de Can Maçana
Montserrat, des del sector de Can Maçana | FCLP
Redacció
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:58h
Els trenta estudiants de batxillerat participants del programa Campus Natura de la Fundació Catalunya La Pedrera descobriran l'espai natura Montserrat – Coll de Can Maçana el proper dissabte 15 de febrer.

Ubicat al Bruc i situat al Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, aquest espai ocupa gairebé un 7% del parc natural i és el punt principal d'accés als camins i les agulles de roca d'aquest sector de Montserrat més desconegut, on els monòlits i les formes verticals conformen un laberint únic i meravellós.

En aquesta sessió els estudiants aprofundiran en els seus coneixements sobre la història geològica de l'espai, des de l'anàlisi estratigràfic del seu relleu característic fins a l'estudi dels materials i processos d'erosió. A més, també coneixeran tot el que cal saber per a la gestió d'un parc natural com el de la Muntanya de Montserrat mitjançant l'avaluació de l'estat del bosc en diferents trajectes i coneixent de ben a prop diferents mesures de gestió que s'han dut a terme.