Creix el projecte «Vincles per la Diversitat», que fomentarà la cohesió social a deu municipis del Bages

Ja estan obertes les inscripcions per participar en els tallers i activitats per promoure el coneixement mutu, el reconeixement de la diversitat i la col·laboració entre persones que viuen en un mateix municipi

Sessió de «Vincles per la Diversitat» del curs passat
Sessió de «Vincles per la Diversitat» del curs passat | CCBages
Redacció
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:12h
El projecte Vincles per la Diversitat, impulsat pel Consell Comarcal del Bages i dinamitzat per l'Institut Diversitas, arribarà enguany a deu municipis, el doble que en l'última edició. S'amplia així una iniciativa que ha tingut molt bona acollida i que té per objectius promoure la reflexió i aportar coneixements sobre la diversitat humana per entendre-la com a riquesa i oportunitat i crear una xarxa ciutadana compromesa amb la convivència i la cohesió social.

En les dues primeres edicions, van participar en el projecte Navàs, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Sant Joan de Vilatorrada i Sallent. Cinc municipis que enguany repeteixen i que hi prendran part juntament amb Santpedor, Castellnou de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet i Artés, que s'hi adhereixen per primera vegada.

Vincles per la Diversitat inclou activitats i tallers que es portaran a terme als diferents municipis participants entre a partir de febrer per fomentar el coneixement mutu, el reconeixement de la diversitat, la col·laboració i la cohesió entre persones que viuen en una mateixa població.

A Navàs, la sessió serà el 22 de febrer; a Sant Fruitós de Bages, el 28 de març; a Navarcles, també el 28 de març; a Sant Joan de Vilatorrada, el 18 d'abril; a Sallent, el 25 d'abril; a Santpedor, el 14 i 21 de març; a Castellnou de Bages, el 7 de març; a Sant Salvador de Guardiola, el 4 de juliol; a Artés, el 20 i 27 de juny, i a Sant Vicenç de Castellet en una data per confirmar.

El projecte està obert a totes les persones que hi estiguin interessades. Per inscriure's cal que s'adrecin al respectiu ajuntament o bé enviar un correu electrònic a [email protected]. Les places són limitades.

En les dues primeres edicions, gràcies a aquesta experiència de convivència intercultural unes 150 persones de Navàs, Sant Fruitós de Bages, Navarcles, Sant Joan de Vilatorrada van poder conèixer veïns i veïnes de diversos orígens, edats, creences, diversitats funcionals i identitats sexuals. Es van fer dinàmiques a cada un dels municipis i també una trobada conjunta comarcal, activitats que van ser molt ben valorades pels participants i que van contribuir a trencar estereotips i treballar per una convivència positiva en la diversitat.