Un concert de Xavi Sarrià i Elane per ajudar la PAHC a pagar els 20.000 euros de multes de l'Estat

Tindrà lloc el divendres 15 de maig a la Sala Stroika de Manresa

NacióManresa
13 de febrer del 2020
Actualitzat a les 11:07h
Un concert de Xavi Sarrià i Elane per ajudar la PAHC a pagar els 20.000 euros de multes de l'Estat
Un concert de Xavi Sarrià i Elane per ajudar la PAHC a pagar els 20.000 euros de multes de l'Estat | Promocional
Ja s'ha fet públic el primer acte cultural que es durà a terme a la comarca per ajudar la PAHC Bages a costejar les diverses multes que l'Estat li ha imposat en aplicació de la coneguda com a Llei Mordassa. Tal com ja va explicar la plataforma en una roda de premsa celebrada a principis d'aquest mes de febrer, aquesta sanció econòmica (que suma més de 20.000 euros) s'emmarca en uns fets que van tenir lloc el 25 de març del 2019. Aquell dia, diversos membres de la PAHC van concentrar-se davant del número 5 del carrer Lluís Argemí de Martí de Manresa (al barri de la Sagrada Família) per intentar evitar que desnonessin una família. 

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar tres furgonetes dels Mossos d'Esquadra (dues de les quals amb agents antidisturbis) que, davant la negativa dels integrants de la plataforma de marxar de davant de l'edifici, van començar a carregar per fer-los fora. Finalment, el llançament es va fer efectiu, i els afectats i activistes de la PAHC van ocupar el vestíbul de l'Ajuntament per exigir una solució a la família. El consistori va proporcionar-los allotjament en un hostal durant una setmana i, finalment, van poder anar a viure al pis que la Mesa de l'Habitatge els havia assignat. Segons els membres de la plataforma, aquell va ser l'únic desnonament violent que s'ha viscut al llarg dels set anys que la PAHC està en actiu.

La sanció de 20.000 euros a la qual s'enfronta la PAHC és una de les més altes que ha imposat l'estat emparant-se amb la Llei Mordassa. En la roda de premsa de començaments de febrer la plataforma ja va anunciar que recorreria les multes perquè les considera "il·legítimes i desproporcionades", sobretot tenint en compte que són individuals: els agents van identificar 30 activistes, que hauran de pagar, cadascun, 600 euros. Paral·lelament, tres membres de la plataforma estan sent investigats per atemptats contra l'autoritat.

Un suport que ve del País Valencià i de les terres de Ponent

Amb la voluntat d'ajudar a costejar aquests 20.000 euros de multes, s'ha organitzat, pel divendres 15 de maig, un concert a l'Stroika de Manresa, en el qual hi prendran part el cantautor valencià Xavi Sarrià (exvocalista i exguitarrista del grup Obrint Pas) i la rapera lleidatana Elane. Sarrià, com ja és habitual, estarà acompanyat del Cor de la Fera.

Les entrades per assistir al concert tenen preus diversos. La general té un cost de 12 euros, però també hi ha l'opció de solidaritzar la compra aportant-hi 5 euros més (17 en total). D'altra banda, i si es té la intenció d'ajudar la PAHC però no es vol assistir al concert, hi ha la possibilitat de donar 5 euros per la causa. Totes les opcions es poden fer efectives a través d'aquest enllaç