Càritas inaugura la seva botiga de roba a Manresa per «combatre el consumisme i el malbaratament»

El bisbe Romà Casanova i l'alcalde Valentí Junyent donen el tret de sortida a l'establiment de la carretera de Vic, 25

Mode re- ja ha tingut els seus primers clients a l'estrena
Mode re- ja ha tingut els seus primers clients a l'estrena | Pere Fontanals
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 19:38h
Càritas ha inaugurat aquest dimecres a la carretera de Vic, 25, la seva botiga de Mode re-, la 38a que obre a l'estat espanyol i 13a a Catalunya, amb la presència del bisbe de Vic, Romà Casanova, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, els màxims representants de Càritas a Catalunya i a l'estat i diversos regidors de la capital del Bages, a més dels responsables locals de l'entitat i un nombrós públic entre voluntaris i gent que aprofitava per fer les primeres compres de roba.

Moda re- és una iniciativa de Càritas que, més enllà de donar l'oportunitat a persones amb poca capacitat adquisitiva de comprar a preus assequibles, busca que els hàbits de consum de la ciutadania siguin més respectuosos amb l'entorn. Així ho ha destacat el propi Romà Casanova assegurant que aquests establiments ajuden a "combatre el consumisme i el malbaratament".

Càritas, a través de la Fundació Formació i Treball (una empresa d'inserció), gestiona una planta de tractament de roba que selecciona, distribueix i reaprofita totes aquelles peces tèxtils que arriben de les diverses diòcesis que l'entitat té repartides per Catalunya. Així doncs, tota aquella roba que es diposita en els contenidors de Càritas, va a parar a aquesta planta, que està situada a Sant Esteve Sesrovires, i que la fan funcionar, essencialment, persones en situació d'inserció social. La roba que es troba en excel·lent estat es porta a les botigues Moda re- i la que no, es recicla.
 

El bisbe de Vic, Romà Casanova, durant el seu parlament. Foto: Pere Fontanals


Al Moda re- de Manresa, un establiment lluminós, obert i amb tots els detalls extremadament cuidats "per evitar que s'estigmatitzi com un lloc adreçat a persones concretes que no tenen recursos", hi treballaran tres dones sortides del programa de formació de Càritas Manresa. "Com que sabem que és molt complicat eradicar de cop aquesta cultura capitalista de comprar compulsivament i canviar la roba de l'armari cada temporada, el que proposem és donar l'opció d'adquirir productes nous però reciclats", explicava Rufí Cerdán, director de Càritas Diocesana de Vic, que també aplega l'arxiprestat de Manresa.

El local és propietat del Casal de l'Església -que es troba en el primer pis- i Càritas Diocesana de Vic ha ofert un crèdit per cobrir la despesa inicial de la reforma del local i el dèficit que es pugui generar fins que es cobreixin les despeses,

L'horari d'obertura serà de dilluns a divendres de 10.00h a 13.30h i de 16.30h a 20.00h i els dissabtes de 10.00h a 14.00h.