L'Audiència Provincial jutjarà tres mossos per lesions durant la reducció d'un jove a Manresa

La Fiscalia sosté que van actuar "amb excés de l'exercici de la força" i "sense il·lícit penal previ"

12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 16:31h
L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el proper 20 de febrer tres agents dels Mossos d'Esquadra acusats d'un delicte de lesions durant la reducció i immobilització d'un jove a la plaça Mil·lenari de Manresa la matinada del 20 de juny de 2015.

Segons l'acusació, els agents van reduir i immobilitzar el jove "sense que existís cap il·lícit penal previ que justifiqués la intervenció". Durant la reducció "amb excés de l'exercici de la força", van causar al jove lesions consistents en una fractura de l'escafoide de la mà dreta, ferida abrasiva en el malar, ferida contusa en forma de punta al front, equimosis en la parpella inferior d'un ull i hematoma en la cuixa dreta. Aquestes ferides van requerir tractament quirúrgic i immobilització del canell amb guix, a banda del tractament per a les abrasions i ferides.

A banda, segueix la Fiscalia, "com a conseqüència d'aquesta experiència va patir una afectació del seu estat emocional i anímic". Aquesta afectació va requerir tractament psicofarmacològic ansiolític i estabilitzant de l'estat d'ànim. Entre les lesions físiques i les afectacions psicològiques, la víctima va estar 1.732 dies -4 anys i més de 9 mesos- impedit per a les seves ocupacions habituals, i li han quedar com a seqüeles un trastorn adaptatiu amb símptomes posttraumàtics com alteració del ritme de son, estat d'hiperalerta, reexperimentació dels fets traumàtics i evitació de persones i llocs.

Per tot plegat, la Fiscalia demana per a cada un dels tres mossos una multa de 5.475 euros, i una indemnització conjunta i solidària a favor de la víctima de 9.200 euros per les lesions i de 3.500 euros per les seqüeles. El Departament d'Interior de la Generalitat haurà  d'actuar com a responsable civil subsidiari.

La Fiscalia a més a més, demana el sobreseïment de l'acusació sobre la víctima d'haver lesionat un dels agents ja que entén que es va produir mentre intentava fugir de les agressions que li semblava que patia.