Patrimoni

La Diputació lliura a Sant Mateu un estudi del verd patrimonial del nucli de Valls de Torroella

per Redacció, 12 de febrer de 2020 a les 15:15 |
Imatge aèria de Valls de Torroella | DiBa
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages l'estudi del verd patrimonial de Valls de Torroella, un nucli de 300 habitants que aglutina més de la meitat dels habitants del municipi i bona part dels serveis i comerços. L'estudi constata que el nucli disposa de 215 arbres, dels quals 12 són arbrat viari, i de 23.500 metres quadrats d'espais verds, la gran majoria enjardinats.

D'acord amb les dades d'inventari de camp i dels recursos municipals s'ha fet un anàlisi de la situació actual. Com a resultat d'aquest anàlisi s'han fet una sèrie de propostes encaminades a la millora de la planificació i gestió del verd municipal i que es concreten en l'establiment de nous criteris generals de gestió i manteniment, millora de l'organització del servei així com de la qualitat i diversitat del verd existent i també millorar la dotació del verd en el conjunt.


El document desenvolupa cadascuna d'aquestes línies amb descripcions detallades i fa una proposta per cadascun dels espais existents. En definitiva, l'Estudi descriu les línies d'actuació per assegurar una millora quantitativa i qualitativa dels espais verds així com una major eficiència en la seva gestió.

 

Participació