El Consell d'Infants de Manresa d'aquest curs tractarà sobre les comunitats de veïns

Més de 380 alumnes de diferents escoles de la ciutat participaran en aquestes sessions durant el curs 2019-2020

Sessió de dinamització del Consell d'Infants a l'escola la Sèquia
Sessió de dinamització del Consell d'Infants a l'escola la Sèquia | AjM
Redacció
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 14:51h
Aquest dimecres alumnat de 5è de primària de l'escola La Sèquia de Manresa han participat en una sessió del Consell d'Infants del curs 2019-2020, que enguany té com eix temàtic del treball El respecte als altres: Les comunitats de veïns.

L'Ajuntament de Manresa ha encarregat la dinamització d'aquest projecte a la Fundació la Xarranca del CAE i a la sessió d'aquest matí ha comptat amb l'assistència del regidor d'Ensenyament i Universitats de l'Ajuntament de Manresa, Antoni Massegú. Per part de la Xarranca, han dinamitzat la sessió Judit Farell i Sara Cuscullola, les quals han posat molt èmfasi "en la mediació" com a eina per resoldre els conflictes.

El Consell d'Infants és un espai de participació pensat perquè els nens i nenes de Manresa puguin expressar les seves idees i proposar accions que ajudin a millorar la ciutat. Aquest curs 19-20 són 8 les escoles publiques i concertades que hi participen amb els seus alumnes de 5è o de 6è de primària –La Sèquia, Jeroni de Moragas, Sant Ignasi, Renaixença, Puigberenguer, Espill, La Salle i Valldaura-.

D'acord amb l'eix temàtic d'aquest curs es realitzaran un total de 7 sessions a cada escola dins l'horari lectiu. La sessió d'aquest dimecres a l'escola Sèquia serà la quarta des que va començar el curs. Es preveu que durant el curs participin en aquestes sessions més de 380 alumnes d'aquests 8 centres.

Dimecres 6 de maig, es farà el Plenari final amb tot l'alumnat participant. Aquest Plenari, és un espai de cohesió amb l'objectiu que els infants prenguin consciència de la importància que té la participació, aprenguin a escoltar-se els uns i altres, es coneguin i vegin que no estan treballant sols. En aquesta jornada es realitzaran activitats relacionades amb el que s'ha treballat i es convidarà els regidors i regidores a escoltar la feina feta pels infants.

Els objectius del curs

El Consell d'Infants d'enguany té, entre els seus objectius principals, treballar la participació com a procés d'aprenentatge, fomentar la convivència entre totes les persones que viuen en comunitat, a través de valors i normes de viure en comunitat; utilitzar el diàleg com a instrument per tal de conèixer a les altres persones que conviuen amb nosaltres. També com a eina de resolució de conflictes; potenciar el respecte a l'altra persona, com a membre de ple dret. Cal poder acceptar als altres i respectar les normes bàsiques compartides i que ajuden a viure junts; i despertar el sentit de responsabilitat vers les altres persones i cap a un mateix, per tal d'obtenir una convivència plena i agradable.