La CGT i diversos col·lectius es manifesten a les portes de Monserveis

El sindicat denuncia que ha rebut una vintena de casos més de treballadores sense contracte o en frau de llei, a banda de les 52 inicials

Concentració de la CGT davant de Monserveis a Manresa
Concentració de la CGT davant de Monserveis a Manresa | Pere Fontanals
12 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:24h
Una setantena llarga de persones s'han concentrat aquest dimecres a les portes de la seu de Monserveis a Manresa per mostrar el seu rebuig a les pràctiques laborals d'aquesta empresa de serveis a domicili que ja va ser sancionada per Inspecció de Treball per tenir 52 treballadores sense alta a la Seguretat Social i que, segons ha explicat Josep Cara, de la CGT de Berga, "cal sumar-hi una vintena de treballadores que ens han arribat posteriorment i que es troben en la mateixa situació o amb contractes per moltes menys hores o amb una categoria inferior a la que els hi correspondria".

Els concentrats, convocats per la CGT, han enganxat cartells a la porta de l'empresa titllant els seus responsables d'"explotadors" i "esclavistes" i cridant proclames en defensa de les treballadores. Han acompanyat la concentració membres d'altres col·lectius com la PAHC Bages, Acció Sindical del Bages o les Aamas.
 

Un concentrat sosté una pancarta contra els propietaris de Monserveis. Foto: Pere Fontanals


La CGT també ha denunciat l'acomiadament de la seva delegada sindical a l'empresa, per a qui demanen la seva readmissió i ha assegurat que "segurament hi ha més treballadores amb una situació similar que no denuncien perquè és la seva única font d'ingressos". En aquest sentit, Cara ha denunciat "la connivència" de la UGT amb l'empresa per pactar unes eleccions sindicals en que va sortir elegida l'esposa de l'exgerent, Xavier Pubill.
  Cal tenir en compte que a banda de la sanció de 735.000 euros que ha caigut a sobre dels propietaris de l'empresa, Fiscalia ha traslladat denúncia als jutjats de Manresa pel que considera un delicte contra els drets dels treballadors, pel que els responsables de Monserveis podrien enfrontar-se a penes de fins a 6 anys de presó.