​La CGT de Manresa fa una crida a participar en la concentració de protesta contra Monserveis

Amb la col·laboració d'altres col·lectius de la capital del Bages, els anarcosindicalistes han organitzat una acció de protesta davant la seu de l'empresa aquest dimecres, acusada de tenir 52 treballadores sense contracte ni alta a la Seguretat Social

​La CGT de Manresa demana implicació ciutadana en la manifestació de dimecres contra Monserveis
​La CGT de Manresa demana implicació ciutadana en la manifestació de dimecres contra Monserveis | Pilar Màrquez Ambròs
NacióManresa
11 de febrer del 2020
Actualitzat a les 12:42h
La federació local de la CGT Manresa, Acció Sindical, el col·lectiu feminista Aamas i la PAHC Bages han anunciat que aquest dimecres, 12 de febrer, duran a terme una acció de protesta contra l'empresa de serveis a les persones dependents Monserveis, que el mes d'octubre passat va ser multada amb 735.000 euros per part d'Inspecció i Treball per tenir 52 treballadores sense contracte ni alta a la Seguretat Social.

El cas, que va ser traslladat a Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), ha iniciat el procediment legal al Jutjat d'Instrucció número 2 de Manresa, que ha obert les diligències prèvies. Entre d'altres coses, s'acusa l'empresa de vulnerar els articles 311.1, 311.2 i 311 bis del Codi Penal. Si es demostren aquests incompliments legals, Xavier Pubill (l'exgerent i exadministrador principal de Solubages SL, l'empresa que actua amb el nom comercial Monserveis a Manresa i també a Berga) podria enfrontar-se a sis anys de presó.

Davant d'això, i assegurant que tot i la denúncia l'empresa segueix oferint servei, la CGT Manresa, Acció Sindical, el col·lectiu Aamas i la PAHC fan una crida a la ciutadania a manifestar-se davant de la seu que Monserveis té a la capital del Bages (al carrer Josep Maria Planes, 7), a les onze del matí. Així mateix, també hi ha una convocatòria a les deu del matí davant del local de la CGT (carrer Circumval·lació, 77), per anar, en grup, fins a la seu de l'empresa denunciada.